Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Evropští a afričtí biskupové organizují seminář k misiím

Datum publikace6. 11. 2010, 11.00
TiskTisk

Sympozium biskupských konferencí Afriky a Madagaskaru (SECAM) a Rada evropských biskupských konferencí (CCEE) organizují ve dnech 10. – 14. 11. 2010 v Abidjan, v Republice Pobřeží slonoviny seminář na téma: Nová situace misií Ad Gentes, výměna kněží a duchovních, vzdělávání a povolání.

St. Gallen (CH) / Accra (GH): Seminář je součástí pětiletého projektu CCEE-SECAM (2007 – 2011), který vznikl v listopadu roku 2004 v Římě při příležitosti prvního sympozia CCEE-SECAM pro spolupráci mezi evropskými a africkými biskupy. Cílem projektu s názvem 'Společenství a solidarita mezi Evropou a Afrikou v době mobility lidí' je prohloubení společné zodpovědnosti za evangelizaci a rozvoj lidstva obou kontinentů a světa jako celku.

Semináře na téma 'Nová situace misií Ad Gentes, výměna kněží a duchovních, vzdělávání a povolání' se zúčastní přibližně 40 delegátů z různých evropských a afrických biskupství, vatikánských dikasterií a partnerských organizací. Hostitelem je Mons. Jean Pierre Kutwa, arcibiskup Abidjanu. Během pětidenního (10. – 14. listopadu 2010) programu se budou účastníci zabývat následujícími tématy: teologický a biblický úvod do misijní dimenze církve a význam spolupráce mezi jednotlivými církvemi, nová situace misií Ad Gentes, povolání ke kněžství a zasvěcenému životu, vzdělávání duchovních a seminaristů v Africe a Evropě, afričtí kněží v Evropě, kněží, kteří studují v Evropě, afričtí kněží pro africké komunity v Evropě, afričtí kněží jako misionáři v Evropě, evropští misionáři v Africe, spolupráce mezi církvemi Afriky a Evropy. V programu bude také prostor pro vzájemné sdílení a modlitbu s místními společenstvími v Abidjanu.

Biskupové obou kontinentů zorganizovali již v předešlých letech semináře k následujícím tématům: a) otroctví a nové formy otroctví – pro kulturu života a rodiny (při příležitosti 200. výročí konce otroctví v Africe) - v listopadu 2007 v ghanské Elmině ; b) migrace (z Afriky do Evropy, z Asie do Afriky a Evropy) jako nový prostor pro evangelizaci a solidaritu - v listopadu 2008 v britském Liverpoolu.

Ve středu 10. listopadu 2010 v 10 hodin se ještě před začátkem semináře uskuteční tisková konference v Konferenčním centru Cerao v Abidjanu, na které vystoupí zástupci obou institucí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou