Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mount Merapi opět bouří, Charita ČR nadále pomáhá

Datum publikace5. 11. 2010, 19.30
TiskTisk

Indonésii zasáhl ve středu 4. 11. 2010 další výbuch sopky Mount Merapi na ostrově Jáva. Charita ČR pokračuje ve sbírce finančních prostředků a se svými partnery již začala v postižených oblastech pomáhat.

Praha: Ve středu 4. 11. 2010 zasáhl Indonésii další výbuch aktivní sopky Merapi na ostrově Jáva. Tento výbuch, údajně nejsilnější v historii, si vyžádal již více než 60 obětí. Od úterý 26. 10., kdy se Merapi probudila, muselo být již přesídleno okolo 75 tisíc lidí. Obyvatele ohrožuje láva, sopečný popel a horké sopečné mraky. Charitní pracovníci a dobrovolníci v oblasti distribuují humanitární pomoc osobám, které byly přesídleny. Jedná se konkrétně o jídlo, přikrývky, ošacení, masky, léky a dočasná přístřeší.

Na pomoc postiženým vyhlásila Charita ČR sbírkové konto, na které je možné přispět v českých korunách na účet: 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 115.

vyhlásila , na které je možné přispět v českých korunách na účet, variabilní symbol: .

Přispět je možné i posláním dárcovské SMS zprávy ve znění DMS INDONESIE na telefonní číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, Charita Česká republika obdrží 27 Kč.

Aktuální informace naleznete na www.charita.czwww.caritasczech.org.

Charita ČR působí v Indonésii od roku 2005. Nejdříve se její projekty věnovaly distribuci humanitární pomoci a rekonstrukci poničených obydlí po obrovské vlně tsunami. Dnes se zaměřuje především na obnovu zdrojů obživy pro zemědělce a rybáře a také na humanitární pomoc při četných přírodních katastrofách.

Kontaktní osoba: Vladislav Vik, programový manažer pro jihovýchodní Asii, Charita ČR, email: vladislav.vik@charita.cz, tel: 731604323.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou