Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinal Vingt-Trois i nadále v čele francouzských biskupů

Datum publikace9. 11. 2010, 9.55
TiskTisk

Na plenárním zasedání Konference biskupů Francie na poutním místě Lourdes (4. - 9. 11. 2010) byl pařížský kardinál André Vingt-Trois zvolen na další tři roky jejím předsedou. I místopředsedům arcibiskupovi z Lille Laurentu Ulrichovi a arcibiskupovi z Clermont-Ferrand Hippolytu Simonovi byl mandát prodloužen o tři roky.

Lourdes (FR): Více než 120 francouzských biskupů se účastní plenárního zasedání Konference biskupů Francie, které zasedá ve dnech 4. - 9. listopadu 2010 na jihofrancouzském poutním místě Lourdes.

Na programu byla volba nového vedení. Předsedou na další tříleté funkční období se stal pařížský kardinál André Vingt-Trois (67), který v roce 2007 v čele Konference biskupů Francie vystřídal kardinála Jean-Pierra Ricarda, arcibiskupa z Bordeaux. Také arcibiskupům Laurentu Ulrichovi z diecéze Lille a Hippolytu Simonovi z diecéze Clermont-Ferrand, kteří byli poprvé zvoleni do funkcí místopředsedů v roce 2007, byl mandát prodloužen o tři roky.

Kromě volby nového vedení se biskupové zabývají tématy jako budoucnost nedělních mší svatých, ochrana životního prostředí a ekologie, nebo rodina.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou