Lupa
Obsah Obsah
Portál

Mladí křesťané podporují Haiti

Datum publikace11. 11. 2010, 15.30
TiskTisk

Projekt s názvem Voda pro Haiti získá výtěžek z benefiční výstavy Krása stvoření pořádané křesťanským komunitním webem pro mládež signaly.cz. Výstavu je možné si prohlédnout až do 4. 12. 2010 v prostorách Studentského centra na Kozí ulici 8 v Brně.

Praha: Projekt Voda pro Haiti zvítězil v internetovém hlasování mezi uživateli webu signaly.cz a porazil tři další nominované projekty, mezi kterými bylo například vybavení pro domov seniorů. 'Vítězstvím projektu Praga-Haiti jsme byli mile překvapeni a podpory mladých si vážíme,' děkuje realizátor projektu Václav Vacek. 'Díky hlasování se uživatelé dozvěděli i o dalších dobročinných projektech. Věříme, že to ostatním projektům pomůže, i když výtěžek sbírky získá Voda pro Haiti,' vysvětluje koordinátor webu signály.cz Jan Šedo.

Vítězný projekt Voda pro Haiti je součástí akce Praga-Haiti, která se dlouhodobě snaží pomoci této rozvojové zemi zejména ve zlepšení dopravní obslužnosti. 'Na základě zkušeností přímo na Haiti jsme zjistili, že je potřeba pomoci také se zajištěním pitné vody pro tamní obyvatele. V současnosti již byla na Haiti dopravena technika i osoby, které provedou odvrtání studní,' vysvětluje Vacek. K financování této druhé etapy nazvané Voda pro Haiti ale zbývá získat ještě asi milion sedm set tisíc korun. Kompletní informace o projektu Praga-Haiti jsou k nalezení zde.

Kromě finančního příspěvku přímo na místě výstavy je možné podpořit vítězný projekt i dalšími způsoby: buď posláním finančního daru na účet veřejné sbírky 2137396359/0800 s variabilním symbolem 1234 nebo nově také zasláním dárcovské SMS (DMS) ve tvaru DMS PRAGAHAITI na číslo 87 777. Všechny vystavené fotografie je také možné vydražit v internetové aukci, jejíž výtěžek získá taktéž projekt Praga-Haiti. Další podrobné informace o aukci najdete zde.

Autory vystavených fotografií jsou uživatelé webu signály.cz, jejichž díla vyhrála v dubnové soutěži Krása stvoření. Výstavu je možné si prohlédnout až do 4. prosince 2010 v prostorách Studentského centra na Kozí ulici 8 v Brně. Informace o otevírací době naleznete na výše zmíněném odkazu.

 Aneta Macanová (leukkippe), šéfredaktorka signály.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou