Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 46/2010

Datum publikace11. 11. 2010, 17.15
TiskTisk

Zpravodajství nového čísla Katolického týdeníku se ohlíží za papežovou návštěvou Španělska, mapuje interpretaci výsledků generálky na státní maturitu na církevních školách. Dále připomíná např. výročí boromejek.

Praha: Tematická dvoustrana přibližuje Lva Nikolajeviče Tolstého – velkého spisovatele, moralisty a reformátora – při příležitosti stého výročí jeho narození.

Odpovědny si tentokrát všímají tzv. vztahů na zkoušku.

Kulturní rubrika přináší recenzi 'exkurze do éry husákovského dospívání' – totiž filmu Občanský průkaz – a také výsledky čtenářské ankety o nejlepší knihu roku. Vyhrála kniha kardinála Tomáše Špidlíka Vatikánské promluvy s humorem.

Redaktoři navštívili mysliveckou pouť a stranou jejich zájmu nezůstaly ani výsledky amerických voleb do Kongresu. KT navštívil farnost Valašské Klobouky.

Noviny uzavírá rozhovor se sbormistrem Petrem Fialou.

Součástí čísla je také příloha Perspektivy.

'Pomozte nám zachraňovat životy v subsaharské Africe,' vyzývá speciální příloha KT, v níž se prezentuje humanitární, sociální i rozvojová pomoc Arcidiecézní charity Praha. Čtenáři se dozvědí, jak to chodí v africké škole nebo jak může pomoci pouhá dvacetikoruna mladým lidem na druhé straně zeměkoule.

Redakce KT nabízí od začátku listopadu možnost objednat tzv. dárkové předplatné Katolického týdeníku na jeden rok. Svým blízkým tak můžete věnovat dárek, který jim vydrží po celý rok. Letos je to dárkový certifikát s ilustrací výtvarníka Štěpána Zavřela.

 

Příště se dočtete: Výročí bitvy na Bílé hoře – O stavovském povstání bez černobílého vidění; Proč je Tomáš Špidlík tolik čtený?; přílohy: Nadační fond Betlém nenarozeným, TV program a Doma; Hlasujte v anketě týdeníku

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá: Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou