Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kněžský den přivede do Hradce Králové duchovní z celé diecéz

Datum publikace16. 11. 2010, 14.00
TiskTisk

V pondělí 22. 11. 2010, v den předcházející slavnosti sv. Klementa, hlavního patrona diecéze, se bude konat v Hradci Králové každoroční celodiecézní kněžský den, kterého se zúčastní biskupové, kněží a jáhni z východních Čech.

Hradec Králové: Veřejnosti je přístupná mše svatá v katedrále Svatého Ducha, kterou od 9.30 hodin povede biskup – administrátor diecéze Mons. Josef Kajnek.

Účastníky z řad duchovních pak čeká navazující program v Novém Adalbertinu – přednáška P. Prof. Petra Piťhy, informační blok a společný oběd jako příležitost k osobním setkáním.

V královéhradecké diecézi působí 2 biskupové (emeritní a pomocný - jmenování nového diecézního biskupa se očekává), cca 240 kněží (v aktivní službě i na odpočinku) a 30 trvalých jáhnů.

Sv. Kliment Římský, papež, je patronem první křesťanské svatyně, která byla doložena na území Hradce Králové (zmínka z roku 1134). Jeho kult posílil za morové epidemie v roce 1713. Nyní je hlavním patronem diecéze. V církevním kalendáři má svátek 23. listopadu – k tomuto datu se tedy váže konání kněžského dne.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou