Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Velitel mise Voda pro Haiti přiletěl do Prahy

Datum publikace15. 11. 2010, 18.00
TiskTisk

Ve středu 10. 11. 2010 ve večerních hodinách přiletěl na ruzyňské letiště velitel mise Voda pro Haiti, Jiří Kučera, který pracoval na Haiti od 29. 9. 2010 a do České republiky přiletěl kvůli svým pracovním povinnostem.

Praha/Haiti: Po dobu nepřítomnosti bude Jiřího Kučeru v čele mise zastupovat Jindřich Stehlík, který by měl již začít i s vrtáním prvních studní v okolí misie Baie de Henne. Jiří Kučera pracoval na Haiti téměř měsíc a půl. Místo vrtání studní, na které se původně připravoval, tvořilo náplň jeho práce především velmi zdlouhavé vyjednávání s úřady o povolení proclít a vyložit nezbytnou techniku pro vrtání studní z nákladích kontejnerů v přístavišti.

Zbytek mise v minulých dnech navázal cenné kontakty se senátorem zodpovědným za severozápadní oblast a také se setkal s českými a slovenskými kolegy z různých humanitárních organizací, které na Haiti působí. Předevčírem se účastnili schůzky - cluster na základně UN. MINUSTAH  (United Nations Stabilization Mission in Haiti) – organizace, která zajišťuje stabilizační misi na Haiti, pořádá dvakrát do týdne operativní a informační porady.

'Náš projekt vzbudil velký zájem, budeme jednat o spolupráci s dalšími organizacemi,' říká Jiří Kučera. V tomto týdnu se jim také podařilo vyložit druhý ze tří kontejnerů, který na Haiti převážel kompresor pro vrtání studní. Václav Vacek, manažer projektu Praga-Haiti k tomu dodává: 'Jsem rád, že máme na Haiti tak schopné kolegy. Často musí improvizovat a jsou pod velkým psychickým tlakem okolí. I když máme několikaměsíční zpoždění, věřím, že ještě do Vánoc nějakou tu studnu vyvrtáme.'

Jakmile budou mít pracovníci projektu Praga-Haiti všechen materiál ve svých rukou, odjedou s ním neprodleně do misie Baie de Henne, kde působí český misionář P. Roman Musil. Tam upraví všechny zbývající technické problémy, aby se ještě tento rok mohlo začít s vrtáním prvních studní.

Celý projekt je financován z darů. Můžete jej podpořit svým darem na účet veřejné sbírky projektu:

2137396359/0800 nebo dárcovskou sms: DMS PRAGAHAITI na číslo 87777 (cena DMS je 30 Kč, projekt Praga-Haiti obdrží 27 Kč).

 

Více informací o projektu naleznete zde.

 

Kontakty:

Vojtěch Jurásek, PR pracovník projektu Praga-Haiti

e-mail: vojtech.jurasek@fidcon.cz

mob.: 733 755 964

Václav Vacek, manažer projektu Praga-Haiti   www.praga-haiti.cz

e-mail: vaclav.vacek@fidcon.cz

mob.: 731 598 904

www.fidcon.cz

Vojtěch Jurásek

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou