Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 47/2010

Datum publikace19. 11. 2010, 16.30
TiskTisk

Nové číslo Katolického týdeníku je zabalené do přebalové přílohy Nadačního fondu Betlém nenarozeným a seznamuje s jeho činností. Hlavním tématem je tentokrát hned v úvodu Národní pouť do Říma.

Praha: Na pouť k papeži Benediktu XVI. se vypravil spolu s 1 300 poutníky redaktor KT Jiří Prinz. Na rozsáhlé ploše zahraničního zpravodajství přibližuje klíčové události pouti a také neopakovatelnou atmosféru putování za Svatým otcem.

Domácí zpravodajství se věnuje svatomartinské tradici. Brněnský redaktor KT navštívil Blansko, kde letos oslavili tohoto světce opravdu ve velkém. Rubrika si všímá také brněnského setkání katechetů.

Tematická dvoustrana tentokrát připomíná čtenářům historickou událost – a sice výročí bitvy na Bílé hoře, která zásadním způsobem ovlivnila náboženskou mapu Čech, Moravy i Slezska. Co se na někdejší bitevní pláni děje a odehrává dnes, dozvíte se v reportáži z kláštera benediktinek. Stranou zájmu nezůstala ani role jezuitského řádu v pobělohorské době. Součástí novin je TV, rozhlasový program a rodinná příloha Doma.

Redakce KT upozorňuje, že od začátku měsíce listopadu je tu možnost objednat tzv. dárkové předplatné Katolického týdeníku na jeden rok. Svým blízkým tak můžete věnovat dárek, který jim vydrží po celý rok. Letos nabízí KT dárkový certifikát s ilustrací výtvarníka Štěpána Zavřela.

 

Příště se dočtete: Advent – o adventním přibližování s doc. Mons. Alešem Opatrným; relikviář sv. Maura na Pražském hradě; O protestantské mentalitě s Milošem Rejchrtem; přílohy: Adventní a Perspektivy; Hlasujte v anketě na www.katyd.cz

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:  

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou