Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Dominik Duka obědval s německým prezidentem

Datum publikace23. 11. 2010, 16.00
TiskTisk

Na pozvání prezidenta republiky Václava Klause přijel v pondělí 22. 11. 2010 na pracovní návštěvu České republiky prezident Spolkové republiky Německo Christian Wulff. Po setkání s českým prezidentem a společném obědě navštívil v doprovodu arcibiskupa Mons. Dominika Duky OP katedrálu sv. Víta.

Praha: Při obědě, který pořádal prezident republiky Václav Klaus s chotí Lívií, zmínil spolkový prezident Wulff důležitý podíl církve na smíření českého a německého národa. Při následné prohlídce katedrály, kde se seznamoval s dějinami českého národa, státu a církve u nás, projevil prezident Wulff veliký zájem o život současné církve v České republice. Pozitivně se vyjádřil k dohodě týkající se pražské katedrály uzavřené mezi pražským arcibiskupem a prezidentem republiky. Vyjádřil také naději na definitivní uspořádání vztahu církve a státu u nás, tedy na zdárné uzavření smlouvy mezi Českou republikou a Svatým stolcem a dořešení majetkoprávního narovnání.

Pražský arcibiskup se s německým prezidentem setkal již 6. října 2010 v Berlíně v rámci každoročního setkání německých biskupů se zástupci politického života a médií. Této recepce, kterou každoročně pořádá komisariát německých biskupů (jakási stálá rada), se pravidelně účastní vysocí státní činitelé. Kromě prezidenta Wulffa byl tehdy přítomen také berlínský kardinál Georg Sterzinsky, řada ministrů spolkové vlády a významných představitelů z řad církve a politického života.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou