Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Hymna a spot-pozvánky na Světové dny mládeže Madrid 2011

Datum publikace3. 12. 2010, 15.00
TiskTisk

Světové dny mládeže (SDM), během kterých se mladí lidé z celého světa setkají s papežem Benediktem XVI. v Madridu ve dnech 16. – 21. 8. 2011, mají již v různých aranžmá svou hymnu.

Madrid (ES) / Praha (CZ): Přípravy Světových dní mládeže (16. – 21. srpna. 2011), na které zve Svatý otec do Madridu mladé lidi z celého světa, jsou v plném proudu. Na českých webových stránkách SDM Madrid 2011 http://madrid2011.signaly.cz, které provozuje Sekce pro mládež České biskupské konference, je ke stažení oficiální hymna Světových dní mládeže Madrid 2011 ve španělštině. V klipu je hudba podložena záběry z minulých ročníků těchto unikátních poutí papeže s mládeží všech světových kontinentů. Sestřih přibližuje jak setkání s Janem Pavlem II., který tradici SDM v roce 1984 založil, tak s Benediktem XVI., který ji dále rozvíjí. Česká verze hymny se zatím zpracovává a po dokončení ji na našem webu uveřejníme.

Sekce pro mládež ČBK připravila videopozvánku do Madridu  v podobě spotu, jehož obsah je založen na mottu setkání 'V Ježíši Kristu zapusťte kořeny, na Něm postavte základy, pevně se držte víry (Svatý Pavel)'.  Pro Sekci pro mládež ČBK ho vytvořil  dobrovolník František Žák a je určen pro české poutníky. Spot upozorňuje také na dny ve španělských diecézích od 11. do 15. srpna 2011. Poutníci z České republiky je stráví ve španělské diecézi Tarragona na pobřeží Středozemního moře.  Poté se přesunou do Madridu, kde se setkají se Svatým otcem.  

Na SDM je možné se hlásit elektronickou přihláškou přes internet. Přihlášky v tištěné podobě jsou k dispozici na jednotlivých Diecézních centrech pro mládež, Diecézních centrech života mládeže  a ve farnostech.

Organizátoři ve Španělsku zvou na SDM 2011 spotem s názvem Duše Madridu, který přibližuje pestrost Světových dní mládeže a města Madridu protřednictvím mladých lidí, kteří ve španělské metropoli žijí a připravují SDM 2011. 'Kouzlo Madridu spočívá v jeho kultuře, historii, architektuře, v životě jeho ulic, v tajemství jeho gastronomie, …, v jeho emocích a jeho víře. (…) Kouzlo Madridu spočívá ve Světovém dni mládeže 2011.' I proto může být pro mladé lidi z celého světa lákavé setkání s hlavou katolické církve v hlavním městě Španělska. Tento spot doplnila televize Noe o české titulky.

Aktuální informace můžete sledovat na stránkách Tiskového střediska ČBK, v rubrice Témata .

SDM jsou mimořádnou náboženskou a kulturní událostí, která se koná jednou za tři roky na pozvání papeže. V předcházejících letech se tato nejnavštěvovanější mezinárodní akce pořádaná katolickou církví konala ve velkých městech několika světadílu – např. v australském Sydney (2008), německém Kolíně nad Rýnem (2005), kanadském Torontě (2002) nebo italském Římě (2000).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou