Lupa
Obsah Obsah
Portál

Výzva Svatého otce k situaci katolické církve v Číně

Datum publikace1. 12. 2010, 15.30
TiskTisk

Svatý otec na závěr dnešní pravidelné generální audience (1. 12. 2010) na Svatopetrském náměstí vyzval k modlitbám za situaci katolické církve v Číně. Během pozdravů skupin poutníků česky oslovil přítomné studenty z Českých Budějovic.

Vatikán:

Výzva Svatého otce na závěr generální audience

Svěřuji do vašich modliteb i do modliteb všech katolíků na celém světě církev v Číně, která – jak víte – prožívá mimořádně obtížné chvíle. Prosíme blahoslavenou Pannu Marii, pomocnici křesťanů, aby byla oporou pro všechny mně tak drahé čínské biskupy, aby odvážně dosvědčili svou víru, svou naději vložili ve Spasitele, kterého očekáváme. Svěřme také Panně Marii všechny katolíky této milované země, aby na její přímluvu mohli vést skutečně křesťanský život ve společenství s univerzální církví a tak přispívat také k souladu a společnému dobru svého šlechetného národa.

 

B XVI. k situaci v Číně
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou