Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Obnovení rozhovorů mezi Vatikánem a Palestinou

Datum publikace9. 12. 2010, 17.30
TiskTisk

Tiskové středisko Apoštolského stolce dnes (9. 12. 2010) zveřejnilo Společné prohlášení k obnovení rozhovorů mezi Svatým stolcem a Organizací pro osvobození Palestiny (OOP).

Vatikán: Dne 7. prosince 2010 byly obnoveny rozhovory mezi Apoštolským stolcem a Organizací pro osvobození Palestiny. Vatikán dnes (9. prosince 2010) zveřejnil text společného prohlášení.

Společné prohlášení k opětovnému zahájení rozhovorů mezi Apoštolským stolcem a Organizací pro osvobození Palestiny (OOP)

Dnes dopoledne byly v sídle palestinského prezidenta Mahmúda Abbáse v Ramalláhu obnoveny rozhovory mezi Apoštolským stolcem a OPP v souladu se základní dohodou z roku 2000. Rozhovory se týkají komplexní mezinárodní dohody, která upravuje a zajišťuje přítomnost a činnost katolické církve na palestinských územích kvůli posílení zvláštních vztahů mezi Apoštolským stolcem a OOP.

Rozhovory vedli Mons. Ettore Balestro, tajemník pro vztahy se státy, a Ziad Al-Bandak, poradce prezidenta pro vztahy s křesťany. Rozhovory probíhaly v srdečné atmosféře.

Obě strany se shodly na ustavení pracovní skupiny, která vypracuje výše zmíněnou komplexní dohodu.

Členy delegace Svatého stolce byli: Mons. Antonio Franco, apoštolský delegát v Jezuzalémě a Palestině, Mons. Salim Sayegh, generální vikář Latinského patriarchátu v Ammánu, Mons. Maurizio Malvestiti, tajemník Kongregace pro východní církve, Mons. Alberto Ortega ze Státního sekretariátu, Mons. Waldemar Sommertag, poradce apoštolského zastoupení v Jeruzalémě, Dr. Ghassan

Faramand, právní poradce a P. Emil Salayta, předseda církevního soudu v Jeruzalémě.

Členy Palestinské delegace byli: Dr. Nabil Shath, člen Ústřední rady, Nimer Hamad, poradce presidenta,  velvyslanec Shawqi Armali, Dr. Ramzi Khouri, ředitel Palestinského národního fondu, Dr. Bernard Sabella, člen palestinské legislativní rady, a Issa Kassissieh, náměstek odboru pro vyjednávání.

 

Ramalláh, 7. prosince 2010

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou