Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Soutěž pro studenty k 800. výročí narození sv. Anežky České

Datum publikace10. 12. 2010, 11.00
TiskTisk

U příležitosti 800. výročí od narození sv. Anežky České vyhlásila Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola sv. Anežky České v Odrách literární soutěž. Zapojit se mohou studenti církevních středních škol v kategorii próza a báseň.

Ostrava: Máte talent? Rádi píšete vlastní prózu nebo básničky? Jste studentem či studentkou některé ze středních církevních škol? Tak právě pro vás je vyhlášena literární soutěž na téma svaté Anežky České. U příležitosti 800 let od narození české princezny a světice ji vyhlásila Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola sv. Anežky České v Odrách. Záštitu nad soutěží převzal ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz.

Tvůrci ve věku od 15 do 20 let mohou svá díla tvořit až do 15. ledna 2011 na téma 'Svatá Anežka Česká – vznešená dcera rodu královského, slávou světa pohrdající'.  Práce studentů budou rozděleny do dvou literárních kategorií na prózu a báseň. Do soutěže budou zařazeny prozaické práce libovolného žánru v rozsahu maximálně tři strany formátu A4. Do kategorie báseň lze zaslat maximálně dvě básničky.   

'Literární díla bude hodnotit odborná porota složená z řad pedagogů a duchovních tří církevních škol – Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži, Křesťanského gymnázia v Praze a SPdgŠ a SZŠ svaté Anežky České v Odrách,' uvedla ředitelka pořádající školy Pavla Hostašová a dodala, že autoři vítězných prací budou oceněni věcným darem a finanční odměnou na slavnostním vyhlášení výsledků, které se uskuteční při příležitosti oslav 800. narození sv. Anežky České, 2. února 2011 v Odrách. Mediálními partnery soutěže jsou rádio Proglas, Katolický týdeník a televize Noe.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou