Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Děti dětem pomůžou na Ukrajině

Datum publikace14. 12. 2010, 16.30
TiskTisk

Charita Český Těšín pořádá ve spolupráci se Střediskem humanitární pomoci Diecézní charity ostravsko-opavské materiální humanitární sbírku Děti dětem. Jejím cílem je vytvořit základ pro vánoční dárky pro děti, které žijí na Ukrajině v domovech pro děti a matky v tísni. Sbírka trvá až do konce roku 2010.

Český Těšín, Ostrava (CZ): Charita Český Těšín pořádá ve spolupráci se Střediskem humanitární pomoci Diecézní charity ostravsko-opavské materiální humanitární sbírku 'Děti dětem'. Sbírka bude probíhat od 15. do 31. prosince 2010. Cílem sbírky je vytvoření vánočních dárků pro děti na Ukrajině, které žijí v zařízeních azylového typu. Pro tento účel se budou sbírat školní potřeby (sešity, bloky, psací potřeby, pastelky,…), kojenecké a dětské oblečení, povlečení na postele a ručníky. 'Budeme sbírat věci, které na Ukrajině opravdu potřebují. Chceme, aby dárky nejen potěšily, ale byly zároveň praktické. To, co bude předmětem sbírky, bylo předem konzultováno s ukrajinskou stranou.' sdělil ředitel Charity Český Těšín Martin Hořínek.

Sesbírané věci boudou prostřednictvím Střediska humanitární pomoci Diecézní charity ostravsko-opavské předány Sestrám Kongregace Vtěleného Slova, které na Ukrajině provozují tzv. Městečka milosrdenství, které fungují mimo jiné jako azylové domy pro matky s dětmi s tísni, stejně jako náhradní bydlení pro sirotky. 'S touto Kongregací spolupracujeme již několik let při realizaci našich projektů na Ukrajině, jakými jsou např. Adopce na dálku nebo také projekt Domov, který je zaměřen právě na podporu dětí, které žijí v Městečcích milosrdenství. Tato pomoc je proto velmi adresná.' říká k tomu vedoucí Střediska humanitární pomoci Diecézní charity ostravsko-opavské Marta Porubová.  'Dárky a materiál je možné nechat na jakémkoli středisku Charity Český Těšín, stejně jako na Středisku humanitární pomoci v Ostravě. Všem dárcům patří veliký dík.' uzavírají Porubová a Hořínek.

Dárky budou poté převezeny na Ukrajinu, kde budou předány, tak aby je o Vánocích, které jsou zde na počátku ledna, našly děti pod stromečkem. Spolu s věcmi pro děti jsou sbírány také staré autolékárničky, které již nesplňují parametry nové vyhlášky. I ty budou použity pro humanitární potřeby na Ukrajině.

 

Seznam míst, na nichž můžete nechat své dárky: 

-       Charitní pečovatelská služba, Charitní ošetřovatelská služba, Centrum pro
         seniory - Jablunkovská 84, Český Těšín

-       Charitní dům pokojného stáří - Hrabinská 17, Český Těšín

-       Dům pro seniory - Hnojník 2

-       Charitní dům pro matky v tísni - Třanovského 6, Český Těšín

-       Charitní středisko pro děti a mládež 'Kometa' - Čajkovského 2216,

         Karviná-Mizerov

-       Sportovně rehabilitační centrum a společensko-vzdělávací středisko -
        Třanovice 225

-       Domov Jana Pavla II. – Centrum sociální integrace - Dolní Tošanovice 50

-       Středisko humanitární pomoci DCHOO - Kratochvílova 3, Ostrava

 

Více informací:

Mgr. Martin Hořínek – ředitel Charity Český Těšín, tel.: 603 462 292, e-mail: martin.horinek@caritas.cz

Ing. Marta Porubová – vedoucí střediska humanitární pomoci Diecézní charity ostravsko-opavské, tel.: 731 625 871, e-mail: marta.porubova@caritas.cz

 

Tiskový servis:

Mgr. Martin Hořínek, 603 462 292, e-mail: martin.horinek@caritas.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou