Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Duka se setkal s velvyslanci zemí EU

Datum publikace18. 12. 2010, 14.00
TiskTisk

Pražský arcibiskup Dominik Duka OP se 16. 12. 2010 zúčastnil setkání velvyslanců zemí Evropské unie, kteří svou misi vykonávají v České republice. Sekání uspořádala velvyslankyně Belgie Renilde Loeckx-Drozdiak, jejíž země právě završuje své předsednictví v Radě EU.

Praha: V těchto dnech se uzavírá půlrok, v němž předsedá evropské unii Belgické království. Na pozvání velvyslankyně Renilde Loeckx-Drozdiak, se v její pražské rezidenci uskutečnilo setkání velvyslanců zemí Evropské unie. Belgická velvyslankyně požádala pražského arcibiskupa Dominika Duku, aby se k hostům obrátil se svým předvánočním poselstvím.

Po krátkému proslovu následovala diskuse s velvyslanci. Ti se zajímali o spolupráci mezi církví a státem, o situaci pražské katedrály, zapojení mládeže do náboženského života, majetkové narovnání mezi církví a státem, řešení romské problematiky v českém prostředí a přínosu církve v této otázce. Diskuse se dotkla také otázky podzemní církve, ale i obecnějších otázek jako je současné vize budoucnosti Evropy. K posílení sváteční atmosféry zahrál přítomným smyčcový kvartet skladbu od jednoho z bruselských úředníků.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou