Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Duka navštívil české vojáky v Afganistánu

Datum publikace21. 12. 2010, 10.45
TiskTisk

Pražský arcibiskup Dominik Duka přijel 18. 12. 2010 pozdravit české vojáky na základnu Sharana, Logar a Kaia v Kábulu. Vojákům z jednotky společně s náčelníkem generálního štábu Vlastimilem Pickem předali drobné vánoční dárky, kde nechybělo cukroví a CD s vánoční hudbou.

Praha: Návštěvu vojáků působících v nejvýznamnější české mírové operaci nabídl pražskému arcibiskupovi náčelník generálního štábu české armády Vlastimil Picek, když spolu s vojenskými kaplany Armády České republiky a ministrem obrany Alexandrem Vondrou navštívili nedávno Arcibiskupský palác.

Arcibiskup Duka vojákům popřál radostné a požehnané Vánoce, ale rovněž zdůraznil smysl jejich práce. 'Není to jen záležitost Spojených států. Já se domnívám, že světový terorismus má do jisté míry své opěrné body v těchto zemích, v Afghánistánu a Pákistánu. Je to opravdu obrana domácností, rodin a bezbranných lidí téměř na celém světě,' řekl na místě pro ČTK. Mezi muslimy jsou podle něj bohužel také tací, kteří o žádný mezináboženský dialog nestojí.

Podle arcibiskupa Duky je třeba také ukázat význam mírové pomoci. Kromě vojenské polní nemocnice, která neošetřuje pouze zraněné vojáky, ale také afgánské ženy a děti, je to např. výstavba školy, ale i dalších důležitých staveb.

Během své nedávné schůzku s vedením armády arcibiskup Duka vyjádřil poděkování za dobrou spolupráci a podporu, kterou vedení armády poskytuje duchovní službě. Ta je také vedením armády vnímána velmi pozitivně. Podle generála Picka i ministra Vondry je význam vojenských kaplanů pro činnost armády na našem území i při misích nesporný.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou