Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sbor Donostiarra zazpívá během SDM v Madridu

Datum publikace21. 12. 2010, 17.30
TiskTisk

Nejvýznamnější španělský sbor Donostiarra zazpívá během Světových dní mládeže (SDM) v Madridu při vigílii (20. 8. 2011) a nedělní mši svaté (21. 8. 2011) se Svatým otcem na letišti Cuatro Vientos a při dalších částech programu.  

Madrid (ES): Sbor Donostiarra je amatérské těleso, které bylo založeno 21. ledna 1897 ve městě San Sebastián v Guipúzcoa (v Baskicku). V současné době ho tvoří 185 členů. Dlouhý seznam ocenění dokládá jeho unikátnost a ukazuje, že Donostiarra je nevýznamnější pěvecký sbor ve Španělsku a jeden z nejlepších i ve světovém měřítku.

Vedoucí sboru, José Maria Echarri, řekl, že 'všichni členové sboru přijali nabídku účastnit se Světových dní mládeže s upřímným a bezprostředním dojetím'. Asbormistr José Antonio Sainz Alfaro dodal: 'Hudební repertoár pro SDM ještě nebyl stanoven, rádi bychom však přednesli jak církevní hudbu, tak folklorní skladby z různých částí Španělska.'

Spolupráce sboru Donostiarra se SDM je příkladem široké občanské podpory Světových dní mládeže a zároveň znamením hluboké touhy organizátorů SDM ukázat 'stezku plnou krásy, která vede k Bohu,' řekl biskup Cesar Franco, generální koordinátor SDM a madridský světící biskup.

Javier Cremades, ředitel oddělení, které má na starosti hlavní body programu SDM, parafrázoval sv. Augustina slovy: 'Kdo zpívá, dvakrát se modlí. O co pravdivější to je, když zpívá dobře a navíc pokud nezpívá jen účastníkům Světových dní mládeže, ale také televizním divákům sledujícím přenosy ze SDM.'

Mons. José Ignacio Munilla, biskup San Sebastiánu vysvětlil, že iniciativa utvořit pěvecké těleso vzešla od skupiny místních obyvatel. 'Doufám, že si Svatý otec, který je člověkem s velmi citlivým sluchem a vysoce kultivovanou duší, s radostí vyslechne jeho vystoupení a věřím, že pozvedne srdce všech mladých lidí, kteří se tohoto setkání zúčastní,' dodal Mons. Munilla.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou