Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Od ledna 2011 bude Křesťanský magazín v novém čase

Datum publikace29. 12. 2010, 16.30
TiskTisk

Křesťanský magazín bude od Nového roku 2011 vysílán v novém čase, s novou znělkou, novými rubrikami a dvojnásobnou stopáží, ale se stejnými moderátory i stejným brněnským, pražským či ostravským týmem – každou sobotu v 9.10 hodin na ČT2.

Praha: Křesťanský magazín je zpravodajsko-publicistický pořad z barvitého světa náboženství, kde takřka nic není nemožné. V jeho zorném poli jsou jak velké světové události s náboženským podtextem, tak i chvíle a aktivity, při nichž se potkává svět domácích církví s českou společností. Nechce se vyhýbat ani nenápadným počinům církevních, charitativních a diakonických společností v jednotlivých regionech České republiky.

Pořad je produkován ze 3 studií České televize (Praha, Brno, Ostrava). Dvacetiletá historie pořadu přinesla řadu úspěšných i nepovedených pokusů, jak objektivem zachytit to, co bývá skryto za viditelným povrchem nábožensky motivovaných činů i slov – inspirační sílu životní důvěry.

Pražská vydání křesťanského magazínu stavějí na aktuálnosti a všímají si hlavně událostí, kde je náboženství v dialogu se společností, doma i ve světě. Nevyhýbají se složitým kauzám ani názorům křesťanských osobností na ně. Pořadem provází moderátorka Daniela Brůhová.

Publicistický magazín vysílaný z Brna představuje nejrůznější duchovní, charitativní a výchovné aktivity církve i blízkých organizací a jednotlivých křesťanů. Důraz je kladen na ekumenické zaměření respektující názorovou pestrost české ekumény, na podtržení základních křesťanských hodnot, které jsou současně i hodnotami obecně evropskými. Pořadem provádí moderátorka Petra Oppeltová.

Ostravská mutace Křesťanského magazínu je občasníkem, na obrazovkách České televize se objevuje nepravidelně, zpravidla desetkrát ročně. Přednostně přináší zprávy, reportáže a medailonky zajímavých osobností křesťanského života ze severní Moravy. Pořadem, který je připravován ve spolupráci s ostravským Studiem Telepace, provází Aleš Juchelka.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou