Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Den modliteb za Irsko

Datum publikace3. 1. 2011, 16.00
TiskTisk

Na první neděli v novém roce (2. 1. 2011) vyhlásili biskupové Irska Den modliteb za potřeby celého Irska v současné obtížné době.

Dublin: Iniciativa byla vyhlášena irskými biskupy po důkladné reflexi národní ekonomické situace během prosincového plenárního zasedání Irské biskupské konference, odkud vzešla deklarace nazvaná 'Ve vzájemné pomoci je naše naděje'.  Biskupové v textu zdůrazňují, že vztah s Bohem a s bližním je pro věřící zdrojem síly, s níž mohou čelit budoucnosti, a že modlitba a solidarita jsou základními složkami naděje. 'V adventu,' připomínají biskupové, 'se modlíme za příchod toho, který 'kralovat bude jako král a bude prozíravý a bude v zemi uplatňovat právo a spravedlnost (Jer 23, 5)'. O první neděli nového roku, 2. ledna 2011, Janovo evangelium říká: 'Bylo světlo pravé, které osvěcuje každého člověka; to světlo přicházelo na svět,' tedy světlo, nad kterým temnoty nezvítězily.'

Biskupové vyzvali farnosti, aby věnovaly první neděli v novém roce modlitbám za potřeby celé irské země a aby se modlili zvlášť za politiky, státní úředníky, ekonomy a ty, kteří ovlivňují a řídí ekonomický a finanční život v zemi, aby obdrželi moudrost a odvahu vybudovat ekonomickou budoucnost Irska na principech spravedlnosti, solidarity a společného dobra se zvláštním zřetelem na ty nejzranitelnější a chudé. 'Křesťanští lídři se setkají, aby připravili program dalších modlitebních dní během následujících měsíců. Povzbuzujeme politická sdružení a všechny irské občany, aby spojili lidské, sociální, intelektuální a duchovní zdroje země v jediné úsilí zaměřené na vybudování naší finanční ekonomiky a aby se zaručili za dosažení jejich lidských a sociálních cílů,' je uvedeno v dokumentu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou