Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. navštívil římskou nemocnici Gemelli

Datum publikace5. 1. 2011, 19.30
TiskTisk

Dnes odpoledne (5. 1. 2011) navštívil Svatý otec Benedikt XVI. nemocnici Agostino Gemelli v Římě při příležitosti zítřejší slavnosti Zjevení Páně (Tři králů).

Vatikán: Po příjezdu do nemocnice okolo 17.15 hodiny papeže přivítali římský vikář kardinál Agostino Vallini, rektor Katolické univerzity Nejsvětějšího srdce Mons. Armando Brambilla, ředitel polikliniky prof. Cesare Catananti a další osobnosti. Poté papež navštívil pediatrii na 5. poschodí. Prohlédl si Centrum léčby dětí s rozštěpem páteře, pozdravil malé pacienty na pokojích oddělení a prošel i oddělení Intenzívní péče pro novorozence.

Svatý otec dále pokračoval na 7. poschodí krátkou návštěvou v ambulanci Mezinárodního vědeckého institutu Pavla VI. pro výzkum, diagnostiku a léčení manželské neplodnosti, kde ho přivítal ředitel institutu prof. Riccardo Marana. Hned poté sjel Svatý otec do nemocniční vstupní haly, kde se setkal s dětmi hospitalizovanými v různých odděleních pediatrie spolu s rodiči a zdravotním personálem. Děti mu zazpívaly píseň a jedno děvčátko ho jménem všech pozdravilo.

Papež pak přítomné oslovil krátkým proslovem, který začal otázkou: 'Proč jsem dnes mezi vás přišel?'  V odpovědi zdůraznil, že především chce poděkovat dětem za to, jak ho přijaly. Ujistil je, že je má rád a že se za ně modlí, aby jim dodal sílu čelit nemoci. Také poděkoval rodičům, příbuzným a personálu nemocnice. 'Chtěl jsem vás navštívit tak trochu po vzoru Tří králů, jejichž svátek zítra slavíme. Přinesli Ježíši dary – zlato, kadidlo a myrhu – aby se mu poklonili a projevili úctu. Také já jsem vám dnes přinesl dárek, abyste skrze tuto maličkost vnímali náklonnost, blízkost a lásku papeže. Ale byl bych rád, kdybychom si všichni – dospělí i děti – v tomto vánočním čase uvědomili, že ten největší dar každému z nás věnoval Bůh,“ pokračoval papež. 'Podívejme se do betlémské jeskyně, do jesliček. Koho vidíme? S kým se setkáme? Je tam Maria, Josef, ale především tam je malé dítě, které vyžaduje pozornost, péči a lásku: to dítě je Ježíš, Bůh, který chtěl přijít na tuto zem, aby nám ukázal, jak nás má rád. Bůh se stal dítětem, jako jste vy, aby vám řekl, že je vám stále nablízku, a aby každému z nás připomněl, že každé dítě nese jeho podobu,“ řekl papež. Na závěr Svatý otec pozdravil pracovníky nemocnice a povzbudil je v jejich dobrých iniciativách, podpoře dobrovolnictví i ve službě životu, zaměřené na podporu odpovědného početí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou