Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 2/2011

Datum publikace5. 1. 2011, 17.00
TiskTisk

Právě probíhající Tříkrálová sbírka se stala hlavním tématem domácího zpravodajství nového čísla Katolického týdeníku (KT). Čtenáři se dozvědí nejen letošní novinky, ale nahlédnou také do historie a příprav této humanitární akce.

Praha: Kde se děkuje dopisem Ježíškovi? Ve Křtinách. Vymysleli tam originální způsob, jak poděkovat nejen za vánoční dárky. Zpravodajství přiblíží také tradiční silvestr na Svatém Hostýně – tamní bazilika přitom prochází největší rekonstrukcí za posledních sto let. Také místní socha Panny Marie je v rukou restaurátorů.

Novoroční ekumenická slavnost se tentokrát uskutečnila ve farním sboru, kam patřila Milada Horáková, a KT byl u toho. Zahraniční rubrika přibližuje papežovo bilancování minulého roku i požadavek Srbska: návštěvu Svatého otce. Tematická dvoustrana je věnována výročí smrti laureáta Nobelovy ceny a básníka veliké duchovní šíře: Jaroslava Seiferta. Zázraky se dějí i dnes, jen jich je méně… – odpovídá na dotaz čtenáře v příslušné rubrice Odpověden P. Miloš Szabo.

O větším prostoru pro náboženské vysílání v České televizi hovoří na stránce kultury dramaturg Michael Otřísal. Tamtéž se představují také Snové koledy skladatele Miloše Boka. Rodinná příloha Doma vychází v nové grafice a s inovovaným obsahem.

 

Příště se dočtete: Jednota křesťanů; Současné ekumenické vztahy očima biskupa Mons. Františka Radkovského; Karel Šimr: evangelický farář v albě a se štolou; rozhovor s varhaníkem, cembalistou, dirigentem a pedagogem Robertem Hugem; přílohy: Perspektivy, TV program; Hlasujte v anketě na www.katyd.cz: Zajímáte se o ekumenismus?

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

 

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou