Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel P. doc. Miloš Raban

Datum publikace7. 1. 2011, 11.50
TiskTisk

V pátek 7. 1. 2011 v časných ranních hodinách zemřel R.D. Doc. PhDr. Ing. Miloš Raban, Th.D., farář v Raspenavě a ředitel Mezinárodního centra duchovní obnovy v Hejnicích.

R.D. Doc. PhDr. Ing. Miloš Raban, Th.D., se narodil 20. června 1948 v Kryštofově Údolí. Po emigraci a studiích v Německu a v Itálii byl v Římě v bazilice Santa Maria Maggiore 9. listopadu 1985 vysvěcen na kněze. V roce 1990 se vrátil do Československa a biskupem Josefem Kouklem byl jmenován administrátorem v Raspenavě a pověřen vybudováním Centra duchovní obnovy z ruin bývalého františkánského kláštera ve farnosti Hejnice, kterou také spravoval. Díky jeho nasazení a velkému úsilí se podařilo otevřít 5. ledna 2001 Mezinárodní centrum duchovní obnovy a R.D. Miloš Raban se stal jeho ředitelem. Kromě toho se věnoval také pedagogické činnosti, byl jmenován biskupským vikářem pro záležitosti církevního školství a vzdělávání. V letech 1996 – 2003 byl sekretářem Plenárního sněmu katolické církve v České republice.

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou