Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 3/2011

Datum publikace13. 1. 2011, 8.45
TiskTisk

Třetí číslo Katolického týdeníku v roce 2011 otevírá text, který se věnuje napadání koptských křesťanů, kteří právě na začátku ledna slaví Vánoce. Zahraniční rubrika se ohlíží za cestou arcibiskupa Mons. Dominika Duky OP a předsedy Ekumenické rady církví Joela Rumla do Afghánistánu.

Praha: Domácí zpravodajství se nemůže nevěnovat největší humanitární akci svého druhu v Česku – Tříkrálové sbírce. Tři králové navštívili letos prvně Senát a vydali se z Čech až do Bavorska. Koledníci z Vranova nad Dyjí se zase vydali kvůli sbírce na sever Čech – do Duchcova, kde se místní lidé s touto akcí díky iniciativě Jihomoravanů setkali vůbec poprvé. Domácí rubriku uzavírá vzpomínka na zesnulého P. Miloše Rabana, někdejšího sekretáře plenárního sněmu a budovatele Mezinárodního centra duchovní obnovy.

Tematická dvoustrana je věnována ekumenismu. Na památku Panny Marie, Matky jednoty křesťanů, 18. ledna, totiž začíná Týden modliteb za jednotu křesťanů. O katolickém pohledu na ekumenismus hovoří plzeňský biskup Mons. František Radkovský. Snahu po liturgické obnově v evangelické bohoslužbě přibližuje Karel Šimr – evangelický farář 'v albě a se štolou'.

KT navštívil farnost Olešnice na Moravě. Můžete se dozvědět, jak je možné, že se mše svatá vysílá z kazatelny. Součástí KT jsou TV a rozhlasový program a příloha Perspektivy, která přináší rozhovor s předním českým grafikem a ilustrátorem Pavlem Sukdolákem a přibližuje také situaci nemocničních kaplanů.

Příště se dočtete: Vládní reformy; rozhovor s kanadskou velvyslankyní v ČR Valerií Raymondovou; Jsem na rodičovské a pracuji…;  přílohy: Doma; 14 františkánských mučedníků od Panny Marie Sněžné; Hlasujte v anketě na www.katyd.cz

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:  

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou