Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

P. Michalčík zvolen provinciálem pražských redemptoristů

Datum publikace12. 1. 2011, 16.00
TiskTisk

Dne 12. 1. 2011 byl zvolen P. Josef Michalčík provinciálem pražské provincie redemptoristů na období čtyř let, tj, do ledna 2015.

Praha: P. Josef Michalčík se narodil 15. dubna 1968 v Trenčíně v rodině s českými kořeny. Vystudoval gymnázium v Trenčíně a začal studovat Strojní fakultu Vysoké školy technické v Bratislavě. S redemptoristy se setkal ještě v době totality a začal tajný noviciát v Trenčíně pod vedením P. Pavla Tomka. Po pádu komunismu absolvoval zbytek noviciátu v Lubaszowé v Polsku spolu s kolegy z Československa a Polska. Po složení prvních slibů studoval na Papežské teologické akademii v Krakově a po dvou letech pokračoval ve studiu teologie na institutu Aloisianum v Bratislavě. Na kněze byl vysvěcen 21. června 1997 v Podolínci pomocným biskupem spišským Andrejem Imrichem. Od počátku své kněžské služby působí P. Michalčík v České republice. Byl pastoračně činný na Svaté Hoře, později se stal rektorem domu na Hoře Matky Boží v Králíkách a provinciálním vikářem. Od ledna 2009 je administrátorem Římskokatolické farnosti u kostela Nanebevzetí Panny Marie Příbram-Svatá Hora.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou