Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vyjádření arcibiskupa Duky k podpisu deklarace na MK ČR

Datum publikace12. 1. 2011, 16.40
TiskTisk

Dnes odpoledne (12. 1. 2011) podepsal arcibiskup Dominik Duka, předseda České biskupské konference (ČBK), spolu se synodním seniorem Joelem Rumlem, předsedou Ekumenické rady církví (ERC), Jiřím Daníčkem, předsedou Federace židovských obcí (FŽO), a ministrem kultury MUDr. Jiřím Besserem deklaraci, podle které se nebude zvyšovat objem finančních prostředků na platy duchovních v letech 2011-2014.

Praha: Pražský arcibiskup Dominik Duka OP, předseda České biskupské konference (ČBK), k dnešnímu významnému kroku, který se uskutečnil na Ministerstvu kultury ČR, řekl: 'Tato dohoda je odpovědí na současnou ekonomickou situaci, kdy i církve a náboženské společnosti chápou potřebu úsporných opatření a současně dávají touto dohodou vládě možnost zodpovědně sestavovat rozpočet po dobu jejího úřadu. Pro samotné církve je to také výzva k určité hospodárnosti jak v oblasti počtu pracovních sil, tak v hledání určité formy ohodnocování jejich zaměstnanců na základě schopností a kvality. Současně lze říci, že tato dohoda souvisí s přípravou dalších jednání, která jsou v tomto roce mezi církvemi a státem na obzoru.' Arcibiskupa Duku doprovázel při této příležitosti Ing. Karel Štícha, hlavní ekonom  Arcibiskupství pražského.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou