Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Ryłko: účastnit se SDM v Madridu má cenu

Datum publikace13. 1. 2011, 21.30
TiskTisk

Včera (12. 1. 2011) se v Madridu konala tisková konference k pracovnímu setkání v rámci příprav Světového dne mládeže (SDM), které se koná ve dnech 12. – 15. 1. 2011 nedaleko Madridu za účasti více než 200 delegátů z celého světa. Českou biskupskou konferenci zastupují P. Vít Zatloukal a Anna Brabcová ze Sekce pro mládež ČBK.

Madrid (ES): Zástupci více než 84 zemí a 57 církevních společenství se do 15. ledna 2011 účastní společného pracovního setkání v San Lorenzo El Escorial nedaleko Madridu, během kterého upřesní detaily organizace Světového dne mládeže (SDM), který se bude v hlavním španělském městě slavit ve dnech 16. – 21. srpna 2011. Kromě více než 234 delegátů pocházejících z pěti kontinentů přijeli také členové Papežské rady pro laiky a zástupci všech španělských provincií. Předseda Papežské rady pro laiky kardinál Stanisław Ryłko na tiskové konferenci, která se konala 12. ledna 2011, zdůraznil, že se vstupuje 'přímou čarou' do příprav a 'otevírá se rozhodující etapa v harmonogramu duchovních a organizačně-logistických příprav SDM v Madridu 2011'.

Zástupkyně z Jihoafrické republiky Barbara Koorbanally hovořila o různých iniciativách mládeže v její zemi. Kopie Kříže mladých, který putuje od září 2009 Španělskem, prochází celou touto africkou zemí, aby se mladí lidé připravili na SDM. Tiago Oliveira, delegát z Brazílie, uvedl, že mladí Brazilci 'přijedou do Španělska jako do bratrské země a proto jsou velmi šťastní'. Doufá, že se SDM 2011 zúčastní 20 tisích mladých lidí z Brazílie.

Kardinál Antonio Maria Rouco Varela, předseda místního organizačního výboru SDM z Madridu, vyjádřil své přání, aby setkání těchto dní bylo živé, podnětné a dynamické, v jehož průběhu různí zástupci nabídnou 'informace z první ruky o potřebách a očekáváních'.

Kardinál Ryłko se v Madridu setkal se skupinou dobrovolníků, kterým poděkoval za jejich 'velkorysou spolupráci' na SDM. 'Pro mnohé mladé lidi, kteří přijedou ze všech koutů světa,' řekl kardinál, 'bude velmi důležité vidět vaši schopnost přijetí, vašeho ducha oběti během SDM, někdy při skryté, ale ne méně důležité práci.“ A dodal: 'Vašim přátelům neříkejte: měli byste přijet na SDM, ale: stojí to za to!'

Účastníkům právě probíhajícího madridského setkání budou sděleny detaily k různým organizačním aspektům: ubytování, stravování, dopravě, registraci, vízům a dobrovolnictví. Delegáti budou mít také možnost navštívit během těchto dní místa hlavních setkání SDM: letiště Cuatro Vientos a náměstí de Cibeles.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou