Lupa
Obsah Obsah
Portál

Arcibiskup Duka se v Brně setkal s hejtmany

Datum publikace14. 1. 2011, 13.15
TiskTisk

Jednání hejtmanů v Brně dne 14. 1. 2011 začalo schůzkou s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou OP, předsedou České biskupské konference (ČBK).

Brno: Dnešní zasedání Rady Asociace krajů České republiky v Brně předznamenala schůzka předsedy asociace Michala Haška a jejího místopředsedy Radka Martínkaarcibiskupem pražským Dominikem Dukou OP, který se také následně zúčastnil úvodu dnešního zasedání hejtmanů.

Informoval je o současném stavu jednání státu s církvemi a také o zájmu katolické církve na intenzívní spolupráci se samosprávami jednotlivých krajů. V souvislosti s právě probíhajícími turistickými veletrhy GO a Regiontour se zmínil o využití církevních památek, jež jsou významnou součástí našeho kulturního dědictví v cestovním ruchu. Vyjádřil rovněž přesvědčení, že jeho setkání s představiteli krajů získá na pravidelnosti.

'Roli Asociace krajů v této oblasti vidím zejména ve vazbě na komunální politiku a jednání se Svazem měst a obcí. V případě zájmu o jednání v konkrétních oblastech jsme se dohodli s panem arcibiskupem na pravidelném kontaktu mezi Českou biskupskou konferencíAsociací krajů,“ řekl její předseda a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Hejtmani hovořili o formách spolupráce samospráv s katolickou církví na regionální úrovni a o podílu krajů na financování obnovy církevních památek, ať již z krajských rozpočtů, nebo z evropských fondů. Arcibiskup Dominik Duka s hejtmany společně uctili památku zesnulého senátora Jiřího Dienstbiera. Hejtmani zaslali do Senátu ČR smuteční věnec Asociace krajů ČR a kondolenční list.

 

PhDr. Jiří Klement

odbor kancelář hejtmana – oddělení informací a styku s veřejností

telefon: 541 651 505

e-mail: klement.jiri@kr-jihomoravsky.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou