Lupa
Obsah Obsah
Portál

Litoměřický biskup zahájil ortopedický kongres

Datum publikace14. 1. 2011, 18.00
TiskTisk

Letos již popáté se v Litoměřicích konalo Ortopedické sympozium. Účastníky setkání v jeho úvodu, ve středu 12. 1. 2011, přijal litoměřický biskup Mons. Jan Baxant.

Litoměřice: Ortopedické sympozium se koná každé tři roky. Za tu dobu se dostalo do popředí odborných zdravotnických setkání. To letošní pořádalo Ortopedické oddělení Městské nemocnice v Litoměřicích za odborné garance Ortopedické kliniky 2. lékařské fakulty UKFakultní nemocnice Motol. Zahájeno bylo ve středu 12. ledna 2011. Součástí zahájení Ortopedického sympozia se již tradičně stalo přijetí účastníků na litoměřickém biskupství.

Litoměřický biskup Mons. Jan Baxant přijal účastníky kongresu ve velkém sále biskupské rezidence. Setkal se zde tak s více než padesáti odborníky, mezi nimiž nechyběli lékaři, docenti, profesoři, ředitelé lázní a rehabilitačních ústavů apod. Zahájení se zúčastnil i starosta města Litoměřice Mgr. Ladislav Chlupáč. Oba přednesli krátké zahajovací proslovy a připili na úspěch letošního setkání ortopedických pracovníků. Připomeňme, že v rámci ČBK je Mons. Baxant předsedou Rady pro zdravotnictví.

Ortopedické sympozium pokračovalo svojí hlavní částí v hotelu Koliba. Letošní program se týkal specifické části ortopedie, kterou je řešení komplikací náhrad kloubů. Páteční setkání pak uvedlo novinky v traumatologii a přednášky pojednávající o diagnostických metodách, které se týkají ortopedie. Letošní sympozium, doprovázené také výstavou zdravotnické techniky a farmacie, se může pochlubit mezinárodní účastí. V sálech hotelu Koliba se sešli odborníci nejen z celé České republiky, ale i ze zahraničí.

Autor: Martin Flosman

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou