Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 4/2011

Datum publikace19. 1. 2011, 16.15
TiskTisk

Reportér Katolického týdeníku se vypravil do svatovítské katedrály, kde sedmero klíčníků, členů Rady katedrály, otevíralo komoru s korunovačními klenoty – při té příležitosti jednali i o plánech v jednom z nejsledovanějších chrámů v České republice.

Praha: Pro oficiální zahájení maďarského předsednictví Evropské unie v Česku si Maďaři vybrali nezvyklé místo: klášter. Chcete-li se dozvědět proč a který, čtěte zpravodajství nového čísla KT. Stranou zájmu domácích redaktorů nezůstala ani dvě aktuální témata, kterými žijí farnosti a rodiny v republice: farní plesy a zápisy do prvních tříd.

Arcibiskup Mons. Jan Graubner navštívil minulý týden Haiti. Vyrazil tam spolu s ředitelem Charity ČR Oldřichem Haičmanem; oba muži museli stát postižený zemětřesením předčasně opustit. Nové číslo informuje dále např. o termínu a okolnostech blahořečení Jana Pavla II. Více se dozvíte v zahraničním zpravodajství. To dále informuje o zjištěních týkajících se sexuálních skandálů duchovenstva v USA – řada obvinění byla údajně falešná. Tematická dvoustrana se věnuje vládním reformám, aktuálnímu a živému tématu, které se týká snad každého občana České republiky.

Odpovědny vysvětlují, proč každý biskup žijící na území církevní provincie nemusí být členem příslušné biskupské konference. P. Miloš Szabó odpovídá v rubrice Když se nevěřící zeptá. Namísto dopisů je tentokrát strana 9 věnována zesnulému sochaři Karlu Stádníkovi, trvalému jáhnovi. Součástí KT je rodinná příloha Doma věnovaná mj. rodičovské dovolené. Uvnitř listu naleznou čtenáři také přílohu o čtrnácti františkánských mučednících od Panny Marie Sněžné v Praze.

 

Příště se dočtete: Mluví média pravdu (o církvi)?; Hovoří církev mediálním jazykem?; Jsou zkreslené informace v médiích vždy dílem úmyslu?; O našich vztazích k tradici (tradicím) východního křesťanství; přílohy: Perspektivy; Misijní banka ubožáků, TV program; Hlasujte v anketě na www.katyd.cz: Sledoval/a jste někdy bohoslužbu na intenetu?

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6 tel. 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:    

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz  

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou