Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskupové v Řecku jsou proti zdi bránící imigraci

Datum publikace21. 1. 2011, 15.00
TiskTisk

Politická reprezentace Řecka popsala na začátku roku svůj záměr zbudovat zeď, která by zabránila nelegální imigraci. Řečtí biskupové s touto myšlenkou nesouhlasí.

Atény (GR): Katoličtí biskupové v Řecku jsou 'zcela proti' stavbě zdi, která by měla zabránit vstupu ilegálních imigrantů do země. 'Tato zeď nemůže zabránit fyzickému přechodu. Riskují se zbytečné výlohy na mnoha kilometrech hranic,' prohlásili biskupové. Reagují na prohlášení předsedy vlády Giorgose Papandreoua.

Předseda biskupské konference Mons. Franghiskos Papamanolis toto rozhodnutí kritizuje v rozhovoru pro tiskovou agenturu Italské biskupské konference SIR: 'Zeď vyvolává představu separace, rozdělení, a tuto volbu veřejné mínění nebere vážně kromě tří pravoslavných biskupů. Neštěstí je, že se to považuje za řešení problému imigrace. Zkušenost Kypru i Berlína evidentně nic neznamená. Historie je výborná učitelka, ale lidé nejsou dobří žáci.“

Zeď dlouhá asi 13 kilometrů by měla být zbudována podél hranic s Tureckem, nedaleko města Orestiada, kde se údajně nachází hlavní vstup pro ilegální imigranty. V roce 2010 bylo na tomto přechodu zadrženo asi 32 tisíc nelegálních imigrantů většinou z Asie a Afriky.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou