Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel český misionář P. Jan Med

Datum publikace25. 1. 2011, 15.15
TiskTisk

Ve věku 95 let zemřel 25. 1. 2011 v indickém Imphalu známý český misionář P. Jan Med SDB.

Indie: P. Jan Med se narodil 13. dubna 1916 v Jihlavě. Ve svých třinácti letech odešel k salesiánům do Fryštáku. Noviciát konal ve Svatém Beňadiku na Slovensku. První sliby složil 31. července 1934. V roce 1935 se vydal do Indie, kde byl 7. ledna 1943 vysvěcen na kněze. 

Byl učitelem, formátorem, šest let provinciálem, milovníkem hudby, pět let působil jako  novicmistr a misionář-průkopník. Byl mnohostranně činný, významně utvářel salesiánskou kongregaci v Indii.

P. Jan Med zemřel ve věku 95 let v Imphalu v Don Bosco School. Kdysi byl provinciálem v Chennai. Stál u mnoha duchovních povolání. Byl misijním průkopníkem v horách  dvou indických států, Nagalandu a Manipuru v severovýchodní Indii. Byl známý jako horlivý a velkodušný muž. Ke konci svého života byl dlouhý čas nemocný. Jeho zdravotní stav se v poslední době zhoršil.

Pohřeb se uskuteční 28. ledna v 5.30 hodin našeho času v Salesian College v Dimapuru.

 

Více informací a prezentace ze života P. Meda

 

P. Jan Stuchlík SDB

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou