Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Olomoucká teologická fakulta připravuje kurz četby Písma

Datum publikace26. 1. 2011, 20.15
TiskTisk

Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci pořádá kurzy četby Písma pro zájemce o studium Bible a starokřesťanské literatury. Cílem kurzu je seznámení s vybranými perikopami biblického textu, konkrétně Janova evangelia, na základě srovnání vybraných českých překladů s přihlédnutím k řeckému originálu. Na tento jazykový úvod naváže biblista výkladem textu, kurz bude také doplněn přednáškami.

Olomouc: Kurz četby Písma s názvem 'Rozuměli jste všemu? (Mt 13,51)' je určen pro zájemce o rozšíření vzdělání v oblasti Písma svatého a starokřesťanské literatury a zájemce o studium Bible bez rozdílu věku. Pro letní semestr 2011 bylo zvoleno Evangelium podle Jana. Účastníci se v průběhu kurzu seznámí s vybranými perikopami biblického textu na základě srovnání vybraných českých překladů i řeckého originálu. Na filologický a historický úvod naváže výklad textu a kurz bude doplněn přednáškami biblistů. Výuku povedou Mons. prof. Ladislav Tichý, Th.D., ThLic. Dominik Opatrný, Mgr. Veronika Černušková, Mgr. Jana Plátová, Ph.D. a Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Absolventi získají certifikát o absolvování kurzu.

Kurz bude probíhat formou pěti sobotních setkání v těchto termínech: 12. února, 12. března, 2. dubna, 14. května a 4. června. V rámci každého osmihodinového bloku se plánují dvě hodiny základů novozákonní řečtiny, čtyři hodiny četby s lektory a dvě hodiny výkladu nebo přednášky. Cena je stanovena na 3 000 Kč, studenti, důchodci, osoby na rodičovské dovolené a nezaměstnaní mohou dostat slevu ve výši 600 Kč.

Přihlášku do kurzu naleznete na adrese www.upol.cz/fakulty/cmtf/celozivotni-vzdelavani. Vyplněnou přihlášku zasílejte do 9. února 2011 na adresu Cyrilometodějské teologické fakulty, Univerzitní 22, 771 11 Olomouc, k rukám sr. Mgr. Petře Géblové z referátu pro celoživotní vzdělávání. Kurz bude otevřen při počtu alespoň 12 účastníků.

 

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou