Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 5/2011

Datum publikace27. 1. 2011, 11.45
TiskTisk

Psali to v novinách. Říkali to v rádiu. Bylo to v televizi. – Trojice vět s definitivní platností, již někdy použil snad každý, většinou s úmyslem stvrdit tak platnost a pravdivost svých slov –  šlo o novinky, zajímavé informace, často i neověřené.

Praha: Tematická dvoustrana nového čísla KT se tentokrát věnuje právě světu médií i jejich výpovědím o křesťanství či schopnosti církve hovořit jazykem, kterému média rozumějí. Domácí zpravodajství připomíná začínající oslavy 800. výročí narození sv. Anežky Přemyslovny, zvláště pak ražbu pamětní mince vydané k této příležitosti. Stranou zájmu nezůstala ani demonstrace proti pronásledování křesťanů – reportér KT byl na místě.

Zahraniční rubrika si všímá dělení největšího afrického státu – Súdánu – na dva územně správní celky – svou roli v tom hraje i náboženská příslušnost obyvatel. Odpovědny přinášejí tentokrát dvě ožehavá témata: Jak se má zachovat lékárník při vydávání antikoncepčních prostředků? Poradí morální teolog P. Jiří Skoblík. A jak je to s dosažitelností kněze v případě, když někdo z rodiny umírá, přibližuje P. Josef Hurt. Noviny uzavírá rozhovor s Polákem, který stojí v čele slovenské Katolické univerzity, Tadeuszem Zasępou.

V listu se vedle pravidelných příloh Perspektivy a TV program nalézá čtyřstrana věnovaná Misijní bance ubožáků. Čtenáři KT se tak mohou pomyslně vypravit do Afriky, konkrétně do Tanzanie, a shledat, jak veliké dílo dokázali a stále dokážou vykonávat manželé Baldínští. V příloze se setkáte s bídnou realitou života v buši na začátku 21. století.

 

Příště se dočtete: Mladí řeholníci a řeholnice; Hromnice – svátek Uvedení Páně do chrámu; rozhovor s legendární a rozhlasovou televizní hlasatelkou Kamilou Moučkovou; přílohy: Doma, Teologické fakulty; Hlasujte v anketě:  Umí podle vás církev hovořit 'mediálním' jazykem?

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:  

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz  

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou