Lupa
Obsah Obsah
Portál

Prezidentem České křesťanské akademie zvolen Tomáš Halík

Datum publikace27. 1. 2011, 14.30
TiskTisk

Valná hromada České křesťanské akademie (ČKA) zvolila 22. 1. 2011 na dalších šest let prezidentem této instituce opět prof. Mons. Tomáše Halíka, který tuto funkci zastává od 8. 12. 1990.

Praha: Ve funkcích viceprezidentů povrdila Valná hromada prof. Jana Bednáře a Dr. Jana Stříbrného. Česká křesťanská akademie  byla založena jako ekumenické občanské sdružení v lednu 1990 a nyní má 1940 individuálních členů a několik členů kolektivních (např. Asociaci katolických lékařů a Společnost pro církevní právo), 77 místních skupin a řadu odborných sekcí.

Zabývá se pořádáním přednášek, konferencí, seminářů a kolokvií, výzkumnou a expertní činností, vydáváním periodik (časopisu Universum, Revue pro církevní právo a informačního  bulletinu), zprostředkováním zahraničních stipendií a spolupracuje s řadou domácích i zahraničních akademických i církevních institucí a nadací.

Česká křesťanská akademie chce v křesťanském duchu pomáhat rozvoji svobodné české společnosti na poli kultury, politiky a ekonomie. Je to nezávislé sdružení občanů, které je otevřeno nejenom křesťanům všech církví, ale i lidem, kteří cítí odpovědnost za uplatňování křesťanských kulturních a morálních hodnot ve společnosti. Je nestátní, neziskové a nadstranické. Žije z členských příspěvků a darů. Ve všech oblastech své činnosti spolupracuje ČKA s řadou zahraničních partnerů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou