Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše Katolický týdeník č. 6/2011

Datum publikace3. 2. 2011, 14.00
TiskTisk

Blíží se sčítání lidu, domů a bytů. Má se uskutečnit na přelomu března a dubna – a právě teď se rozbíhá kampaň, která na něj má veřejnost upozornit. Zaměřena bude i na křesťany. Jak a proč? O tom se dozvíte na titulní straně nového čísla KT.

Praha: Domácí zpravodajství dále informuje o setkání českých a moravských biskupů, z něhož vzešlo prohlášení k situaci ve společnosti. Naši biskupové se také sešli při modlitbě se zástupci ostatních křesťanských církví a společenství. Stranou zájmu redakce nezůstal rekordní výnos Tříkrálové sbírky či modlitební tridua hnutí Modlitby matek.

Zahraniční zpravodajství přibližuje reakce nejen pravoslavných křesťanů, ale i muslimů na teroristický útok na moskevském letišti Domodědovo. O tom, že švýcarská garda brání papeže víc než půl tisíciletí, naleznou čtenáři článek a k němu další zajímavé informace z pera redaktora švýcarské veřejnoprávní televize Martina Horažďovského.

Tematická dvoustrana je tentokrát věnována mladým řeholníkům a řeholnicím. Do tématu uvádí rozhovor s předsedou Konference vyšších představených mužských řeholí v České republice a strahovským opatem P. Michaelem Josefem Pojezdným. Dočíst se lze o cestě do řeholního společenství dvou mladých lidí: karmelitánky a jezuity.

Uvnitř listu naleznete rodinnou přílohu Doma, která se tentokrát zaměřuje na zimní radovánky, tedy cesty na hory do 'křesťanům přátelského prostředí'. Vedle této pravidelné přílohy lze uvnitř listu nalézt také čtyřstranu věnovanou dvěma teologickým fakultám: olomoucké a českobudějovické.

Noviny uzavírá rozhovor s legendární hlasatelkou Kamilou Moučkovou.

Příště se dočtete: P. Jakub Deml - uplyne padesát let od smrti tohoto katolického kněze a velkého českého literáta.

Rozhovor s vládnoucím knížetem Lichtenštejnska

Hlasujte v anketě: Přihlásíte se při březnovém sčítání lidu ke katolické církvi? 

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:  

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz  

Jiří Macháně, redakce KT

Autor článku: Ing. Markéta Jírů
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou