Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mezikontinentální setkání biskupů hnutí Fokoláre v Itálii

Datum publikace8. 2. 2011, 16.30
TiskTisk

V Castel Gandolfu nedaleko Říma se ve dnech 8. – 11. 2. 2011 koná již 35. mezikontinentální setkání biskupů Hnutí fokoláre. Moderátorem setkání je kardinál Miloslav Vlk.

Castel Gandolfo (IT): Kromě 75 biskupů a kardinálů ze 40 zemí světa se zasedání zúčastní také kardinál Marc Ouellet, prefekt Kongregace pro biskupy, kardinál Gianfranco Ravasi, předseda Papežské rady pro kulturu a kardinál Kurt Koch, předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů.

Mottem kongresu biskupů - fokolarínů je Objevovat Boží znamení v dnešní době.

'Potřebujeme konstruktivní interpretaci znamení času,' řekl kardinál Miloslav Vlk, moderátor setkání a dodal: 'Dnes je množství stimulujících výzev, které vyžadují nové pohledy a mohou otevřít nové perspektivy'.

Na programu je také rozhovor se současnou prezidentkou Hnutí fokoláre Marií Voce na téma Ztotožnění se s Boží vůlí v životě křesťana.

Dále se biskupové ve středu 9. února 2011 zúčastní generální audience s papežem Benediktem XVI., čímž chtějí vyjádřit skutečnou a srdečnou jednotu se Svatým otcem.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou