Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 7/2011

Datum publikace10. 2. 2011, 14.30
TiskTisk

Potomci Elišky Přemyslovny a Jana Lucemburského si připomněli dávnou korunovaci – v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha se při této příležitosti potkali aristokraté z různých evropských zemí. Reportér KT byl u toho.

Praha: Do Prahy přijeli vojenští kaplani z celého světa, nejen křesťanští, ale i židovští, muslimští, a dokonce i buddhističtí. Proč se to stalo, o čem se spolu bavili a za co se modlili, se čtenáři dozvědí na titulní straně nového čísla KT.

Domácí zpravodajství přibližuje dále oslavy výročí narození sv. Anežky na církevní škole nesoucí jméno světice ve svém názvu v severomoravských Odrách. Na straně dopisů jsou také uveřejněny dvě vítězné práce z literární soutěže vyhlášené při této příležitosti místní školou. 

Zahraniční zpravodajství si všímá náboženského pozadí současné krize v Egyptě. Redakce zaznamenala také přešlapování Evropy nad deklarací odsuzující pronásledování křesťanů. Tematická dvoustrana se věnuje osobnosti kněze a spisovatele Jakuba Demla, který zemřel 10. února právě před padesáti lety.

Odpovědny se zabývají mj. otázkou, kde se bere učení církve. Uvnitř listu naleznete přílohu Perspektivy, která je tentokrát otevřena tématem nazvaným Čtou židé a křesťané totéž Písmo? Přináší také ohlédnutí za významným historikem umění prof. Mojmírem Horynou, který zemřel 26. ledna. Noviny uzavírá rozhovor s lichtenštejnským knížetem Janem Adamem II.

 

Příště se dočtete: Ježíš ve filmu; Cizí jazyky už ve školce?; S dobrou náladou proti rakovině; rozhovor s MUDr. Oskarem Andryskem; přílohy: Doma a Salesiánská příloha; Hlasujte v anketě: Chystáte se slavit svátek sv. Valentina?

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz  

 

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou