Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. navštíví v září 2011 Německo

Datum publikace11. 2. 2011, 14.45
TiskTisk

Dr. Alberto Gasbarri, zodpovědný za papežské zahraniční cesty při Svatém stolci, ukončil včera pětidenní návštěvu Německa, která se konala za účelem přípravy papežské zahraniční cesty do SRN ve dnech 22. - 25. 9. 2011.

Bonn (DE): Benedikt XVI. vykoná oficiální státní návštěvu Spolkové republiky Německo a apoštolskou návštěvu německých věřících ve dnech 22.-25. září 2011. Na podzim loňského roku přijal papež oficiální pozvání od německého spolkového prezidenta Christiana Wulfa a Německé biskupské konference (NBS).

Během své pětidenní pracovní návštěvy Německa (6.-10. února 2011) si Dr. Alberto Gasbarri, zodpovědný za papežské zahraniční cesty při Svatém stolci, prohlédl různá možná místa pro setkání se Svatým otcem v arcidiecézích Berlín a Freiburg a v diecézi Erfurt.

Přípravy na papežskou zahraniční cestu budou pokračovat a zabývat se jimi bude také příští plenární zasedání Německé biskupské konference 14.-17. března 2011 ve městě Paderborn. Hlavní body programu návštěvy Benedikta XVI. v SRN poté NBS představí veřejnosti. Z důvodu této mimořádné události se konání podzimního plenárního zasedání Německé biskupské konference ve Fuldě přesune na 4.-7. října 2011.  

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou