Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nová podoba webu Vira.cz

Datum publikace15. 2. 2011, 19.45
TiskTisk

V pátek 11. 2. 2011 byla spuštěna nová verze stránek Vira.cz, která nahradila dosavadní systém sloužící již téměř 10 let. Nový web je proveden v pestřejším grafickém zpracování a s přehlednějším uspořádáním obsahu.

Praha (CZ): Projekt byl uveden do provozu po roce a půl přípravných prací. 'Přechod na nový redakční systém byl komplikovanější, než jsme na počátku předpokládali. Snažili jsme se totiž, aby i po spuštění nové verze stránek fungovala naprostá většina původního obsahu. To se ovšem ukázalo jako velmi obtížné u webu, který je v provozu přes 12 let, vznikal odspoda a postupně se rozrůstal, respektive se 'nabaloval' jako sněhová koule. Proto myslím, že se pracovníkům naší redakce, dobrovolníkům a firmě, která projekt realizovala, povedlo odvést dobrý kus práce,' komentoval vznik nové Víry Mgr. Ignác Mucha, který vede oddělení pastoračních internetových projektů Pastoračního střediska při Arcibiskupství pražském.

Stránky www.vira.cz provozuje od Letnic roku 1998 Pastorační středisko Arcibiskupství pražského. Zakladatelem a dosavadním vedoucím projektu je Mgr. Ignác Mucha. Kromě redakce webu se na projektu podílí několik desítek dobrovolných spolupracovníků.

Na portálu www.vira.cz čeká na návštěvníky více než 1000 článků, texty z 230 různých knih a další texty od více než 240 autorů. V sekci Otázky a odpovědi je k dispozici několik set zodpovězených otázek přehledně řazených v kategoriích. Redakce rozesílá skoro 15 tisícům přihlášených uživatelů denně biblické citáty, týdně pak nedělní biblické texty s komentáři a Témata týdne. Stránky navštěvuje poslední roky přes milion uživatelů ročně, denně pak 3 až 12 tisíc uživatelů.

Od počátku fungování webu v roce 1998 redakce neustále pracuje na rozvoji jak samotného portálu Vira.cz, tak i na vzniku dceřiných webů: pastorace.cz, maria.cz, buh.cz, otazky.vira.cz, rozhovory.vira.cz, vanoce.vira.cz, velikonoce.vira.czdeti.vira.cz. V současné době je rozpracovaná nová verze webu pastorace.cz a plánuje se nový microsite krestanstvi.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou