Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše Katolický týdeník č. 8/2011

Datum publikace17. 2. 2011, 10.15
TiskTisk

Den nemocných: biskupové se vypravili do nemocnic – takový je titulek prvního článku nového čísla KT, které si všímá např. služby dobrovolníků a rozšíření Noci kostelů i na Slovensko.

Praha: Na titulní straně upozorňuje Jan Paulas na 'návrat starých časů' v souvislosti se stabilní oblibou normalizačních seriálů a budovatelských filmů padesátých let. Stránka kultury se tématu věnuje podrobněji, konkrétně Třiceti případům majora Zemana, které patří k nejsledovanějším pořadům.

Domácí zpravodajství dále připomíná historickou událost v dějinách druhé nejstarší instituce v České republice: litoměřická kapitula se v jeden okamžik rozrostla o deset nových kanovníků. Zahraničí poukazuje na iniciativu teologů z německy mluvících oblastí nazvanou Memorandum 2011, dále na dárek pro mládež, která plánuje setkání s Benediktem XVI. v Madridu. Více se dozvíte i o přípravách na blahořečení Jana Pavla II. v Římě.

Tematická dvoustrana je tentokrát nazvána Ježíš ve filmu. V odpovědně řeší teolog P. Ctirad Václav Pospíšil OFM otázku, zda má lidská duše v nebi podobu zemřelého těla. Psychiatr a jáhen Max Kašparů pak odpovídá na otázku týkající se nahoty v umění. Uvnitř listu naleznete rodinnou přílohu Doma, která je tentokrát věnována výuce angličtiny – už od mateřské školky. Noviny uzavírá rozhovor s lékařem prof. Oskarem Andryskem, lékařem, který se 'zamiloval do rakoviny'.

Příště se dočtete: král Václav IV.: král lidumil, nebo krutý jako Nero?; rozhovor s letošním vítězem literární ankety Dobrá kniha; přílohy: Dobrá kniha 2010, Perspektivy a TV program; Hlasujte v anketě

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací: 

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou