Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

První národní kongres o Božím milosrdenství

Datum publikace16. 2. 2011, 15.45
TiskTisk

Teď je čas milosrdenství… je motto 1. národního kongresu o Božím milosrdenství, který se bude pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho konat ve dnech 20. - 22. 5. 2011 v Novém Městě na Moravě a u kostela Božího milosrdenství ve Slavkovicích.

Brno: Ve dnech 20. - 22. května 2011 proběhne v Novém Městě na Moravě a u kostela Božího milosrdenství ve Slavkovicích první národní kongres o Božím milosrdenství v České republice.

Kongres se bude konat pod záštitou brněnského biskupa Mons. ThLic. Vojtěcha Cikrleho, organizací byla pověřena Společnost katolického apoštolátu – pallotini.

Jak uvádí P. Wojciech Zubkowicz SAC, hlavní koordinátor akce: 'Založení tradice celosvětových kongresů o Božím milosrdenství započala iniciativa vídeňského arcibiskupa, kardinála Christopha Schönborna, díky níž byl realizován 1. světový kongres konaný v Římě v dubnu roku 2008. Kardinál Schönborn vysvětlil, že myšlenka kongresů o Božím milosrdenství vznikla už v roce 2002, kdy Svatý otec Jan Pavel II. zasvětil svět Božímu milosrdenství při posvěcení baziliky Božího milosrdenství v Lagiewnikach. Idea kongresů předpokládá, že  se kongresy budou konat cyklicky na úrovni světové, kontinentální, státní a také třeba diecézní. Jejich cílem je oživení reflexe Božího milosrdenství v církvi.'

Mezi prvním světovým kongresem, který se konal v Římě v roce 2008, a druhým světovým kongresem, který se bude konat v Krakově na podzim roku 2011, se po celém světě uskutečnily kongresy kontinentální a národní v mnoha jednotlivých zemích.

Letošní první národní kongres v  České republice ukončí slavnostní bohoslužba, které bude předsedat olomoucký arcibiskup a metropolita moravský Mons. Jan Graubner. Mše svatá se zasvěcením Božímu milosrdenství proběhne v neděli 22. května 2011 od 16.00 hodin u kostela ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě.

Přihlásit se k účasti na kongrese je možné na tel.: 566 502 855, nebo emailem: info@slavkovice.cz. Další informace najdete zde.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou