Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 9/2011

Datum publikace24. 2. 2011, 13.15
TiskTisk

Oslavy svátku sv. Cyrila a Metoděje v Římě probíhají jindy než na Velehradě a v celé České republice. Na této oslavě ve Vatikánu nechyběli minulý týden naši biskupové, ministr kultury či vatikánský velvyslanec.

Praha: Biskupové navštívili věčné město s pozváním na oslavy 1150. výročí příchodu věrozvěstů na Moravu – a KT tuto jejich návštěvu cestu přibližuje na titulní straně. Stejně tak přináší podrobnosti o konkurzu farnosti v severočeských Trmicích.

Zahraniční rubrika se ohlíží za osmdesátinami Vatikánského rozhlasu. Pozornost čtenářů si zaslouží také tematická dvoustrana věnovaná osobnosti krále Václava IV., opředeného mnoha mýty a převážně negativní pověstí.

V odpovědnách tentokrát Max Kašparů přináší radu, jak je možné individuálně řešit kostelní chlad a Marie Svatošová přibližuje Kurzy Alfa. Kulturní rubrika přináší rozhovor s vítězem literární ankety Dobrá kniha 2010, literárním historikem Jaroslavem Medem, který získal historicky rekordní počet hlasů pro svou knihu Literární život ve stínu Mnichova 1938  – 1939.

Uvnitř listu naleznete přílohu Perspektivy, v nichž jsou hodny pozornosti například velmi zajímavé postřehy někdejšího pracovníka Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu, Adolfa Rázka. O vítězných publikacích tradiční literární ankety KT pak informuje příloha Dobrá kniha 2010. Noviny uzavírá rozhovor o tzv. e-knihách, tedy elektronických knihách (netištěných na papíře) s šéfredaktorem nakladatelství Host, Miroslavem Balaštíkem.

Příště se dočtete: Vtipálci v církvi; Čtou dnešní děti a jak je přilákat k četbě; pražský arcibiskup Mons. Dominik Duka OP odpovídá na dotazy čtenářů KT ohledně Svatovítské katedrály; přílohy Vezmi a čti a Doma; Hlasujte v anketě

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160

e-mail: predplatne@mediaservis.cz  

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:  

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz  

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou