Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel jáhen Vojtěch Vágai

Datum publikace24. 2. 2011, 15.45
TiskTisk

Ve středu 23. 2. 2011 zemřel první římskokatolický romský duchovní v České republice, jáhen Vojtěch Vágai. Poslední rozloučení se koná v sobotu 5. 3. v 10.00 hodin ve farním kostele sv. Víta v Českém Krumlově.

České Budějovice: Jáhen Vojtěch Vágai se narodil 14. srpna 1958 v Nitře. Vyučil se jako malíř-natěrač. Po absolvování předepsaného teologického studia přijal v roce 1993 jáhenské svěcení. Stal se prvním římskokatolickým romským duchovním v České republice. Jako jáhen pak sloužil v Českém Krumlově a okolních farnostech.

Odešel po dlouhém a těžkém utrpení, během něhož ho mnozí doprovázeli modlitbami. Pán mu dopřál milost, že v nemocnici v Českém Krumlově odešel v tichosti obklopen svou rodinou, posilněn na cestu k nebeskému Otci svátostí nemocných.

Za dar jeho života poděkujeme při eucharistické slavnosti ve farním kostele sv. Víta v Českém Krumlově v sobotu 5. března v 10.00 hodin. Po posledním rozloučení na místním hřbitově bude jeho tělo uloženo do rodinného hrobu.

Soubory ke stažení

Autor článku: Mgr. Pavel Ambrož
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou