Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 10/2011

Datum publikace3. 3. 2011, 11.15
TiskTisk

Katolický týdeník tentokrát přináší zprávu o úmrtí Mons. Oty Mádra,  zprávy ze zemětřesením zasaženého Nového Zélandu, a také rozhovor s Mons. Dominikem Dukou o vlastnictví katedrály.

Praha: Noviny tentokrát otevírá smutná zpráva o skonu předního českého teologa a neúnavného bojovníka za Boží věc – P. Oty Mádra. Jen pár desítek minut před uzávěrkou se podařilo oslovit řadu osobností místní církve, která se ohlíží za životem tohoto statečného muže i za vším, co české církvi přinesl.

Domácí zpravodajství dále informuje o evangelizační návštěvě z Itálie, tzv. Hlídky velikonočního rána, která dorazila do moravské metropole. KT zjistil, že v poutním místě Štípa se dočkají přeložení silnice, míjející roh kostela. A zpravodajství upozorňuje také na poněkud bizardní snahu registrovat náboženské hnutí založené na filmové filosofii' rytířů Jedi.

Zahraniční rubrika přináší zprávy ze zemětřesením zasaženého Nového Zélandu, či z Irska, kde se církev stále ještě vzpamatovává ze sexuálních skandálů kněží.

Tematická stránka je tentokrát věnována vtipálkům v církvi. Vedle postřehů psychologa, teologa a letohradského faráře, přináší KT rozhovor s knězem-autorem humorných povídek P. Jiřím Barhoněm a ukázku jeho tvorby.

Uvnitř listu naleznete rodinnou přílohu Doma. Tentokrát se věnuje četbě dětí, mj. projektu Celé Česko čte dětem. Hodná pozornosti je také příloha Vezmi a čti o augustiniánech, jejich činnosti a spiritualitě. V jejím v pořadí už čtvrtém vydání popisuje svou cestu do řeholní komunity bratr Vít, dozvíme se o škole sv. Augustina, snahách o záchranu varhan u sv. Tomáše (na níž se podílí i pivo téhož jména), či o životě řádu na Slovensku.

Noviny uzavírá rozhovor čtenářů KT s arcibiskupem Dominikem Dukou o vlastnictví katedrály sv. Víta v hlavním městě.

 

Příště: Postní jídelníček

Co jedí v postu pravoslavní¨?

Je půst zdravý?

Křížová cesta dnešních dnů… 

HLASUJTE V ANKETĚ: Držíte v postní době o pátcích půst od masa?

 

Jak předplatit Katolický týdeník?
Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:
Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno
tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz
Hromadné objednávky farností přijímá:
Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6
tel. 220 181 715, fax: 224 316 160
 
Kontakt a více informací:
Katolický týdeník
Londýnská 44
120 00 Praha 2
 
tel.: 224 250 395, fax: 224 257 041
e-mail: sekretariat@katyd.cz
www.katyd.cz


Jiří Macháně, redakce KT
 

Autor článku: Ing. Markéta Jírů
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou