Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

5. seminář vězeňských kaplanů a dobrovolných duchovních

Datum publikace11. 3. 2011, 13.00
TiskTisk

V sobotu 12. 3. 2011 se na faře v Pardubicích uskuteční již 5. pracovní seminář vězeňských kaplanů a dobrovolných duchovních z řad katolické církve. Hostitelem akce bude biskup Josef Kajnek, předseda Rady České biskupské konference (ČBK) pro duchovní službu ve věznicích. Zúčastní se hlavní kaplanka Vězeňské služby ČR a kaplanka rýnovické věznice, Mgr. Květoslava Jakubalová, a Dr. Christian Kuhn z Vídně.

Pardubice: Setkání vězeňských duchovních se již pravidelně konají pod záštitou biskupa Josefa Kajneka. Přítomni budou dále vězeňští kaplani z dalších věznic v ČR, kněží, řeholnice, řeholníci i laici, kteří na základě pověření církve obětavě slouží věřícím i vězňům hledajícím duchovní podporu.

Vzácným hostem letošního setkání bude Dr. Christian Kuhn z Vídně, který působí v mezinárodní organizaci ICCPPC – International Commission of Catholic Prison Pastoral Care – Mezinárodní katolická komise pro vězeňskou pastorační péči. Setkání s ním i jeho zkušenosti budou přínosem pro další práci všech přítomných.    

 

Veronika Zemanová

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou