Lupa
Obsah Obsah
Portál

Japonsko postihlo ničivé zemětřesení a vlna tsunami

Datum publikace12. 3. 2011, 10.00
TiskTisk

Zemětřesení o síle 8,9 stupně Richterovy stupnice a následná vlna tsunami zasáhla v pátek 11. 3. 2011 pobřeží Japonska. Vlna způsobila obrovské materiální ztráty a oběti na životech, řada lidí je stále nezvěstných. Varování před tsunami bylo vyhlášeno témeř pro celé Tichomoří.

Japonsko: Charita ČR ve spolupráci se svým místním partnerem Caritas Japan a mezinárodní organizací Caritas Internationalis nyní vyhodnocuje informace o situaci v zasaženém regionu. Prozatím však není dostatek spolehlivých zpráv o situaci na pobřeží Japonska a v dalších zasažených zemích a o akutních potřebách místních obyvatel.

Na základě informací, které od svého partnera na místě Charita ČR obdrží, je připravena uvolnit prostředky ze svého krizového fondu na okamžitou pomoc obětem katastrofy a současně zvažuje vypsání finanční sbírky a následnou materiální pomoc pro země, které zasáhla vlna tsunami.

Více informací o pomoci Charity ČR naleznete na stránkách www.charita.cz a www.caritasczech.org.

Kontakt:

Vladislav Vik, programový manažer pro Indonésii (tel. 731604323, vladislav.vik@charita.cz)

Pavel Gruber, vedoucí oddělení humanitární a rozvojové pomoci (tel. 731604078, pavel.gruber@charita.cz)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou