Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita ČR vyhlašuje sbírku pro Libyi

Datum publikace18. 3. 2011, 18.10
TiskTisk

Pozornost celého světa je v těchto dnech upřena do Japonska, které se potýká s následky mimořádné přírodní katastrofy. Charita ČR nechce ani v této době zapomenout na utrpení lidí žijících v Libyi a těch, kteří z Libye prchají před následky ozbrojeného konfliktu a soustřeďují se za hranicemi země. Vyhlašuje proto finanční sbírku.

Česká republika/Lybie: Od počátku konfliktu se do pomoci obětem zapojily dva mezinárodní týmy, které do oblasti vyslala Caritas Internationalis. Jeden charitní tým stále působí na libyjsko-tuniské hranici, kde se situace naštěstí poněkud uklidňuje. Druhý působí na libyjsko-egyptské hranici; tam v současné době poskytuje uprchlíkům jídlo a potraviny (2000 jídel a 3000 kusů lahví vody o obsahu 0,75 l denně).

Podle údajů Mezinárodní organizace pro uprchlíky (IOM) překročilo libyjsko-egyptskou hranici od začátku krize 117 678 osob. Prostřednictvím našich partnerských organizací sdružených v Caritas Internationalis podrobně monitorujeme i dění přímo v Libyi, abychom v případě potřeby byli schopni poskytnout rychlou a účinnou pomoc.

 

Jak přispět:

Na pomoc obětem libyjské krize lze přispět na účet: 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 181 – severní Afrika (Egypt, Libye a Tunisko).


Více informací

 

Kontakty:

Pavel Gruber, vedoucí oddělení humanitární a rozvojové pomoci Charity ČR

tel.: 731604078, e-mail: pavel.gruber@charita.cz

Ilona Gajdíková, oddělení humanitární a rozvojové pomoci Charity ČR

e-mail: ilona.gajdikova@charita.cz


Jan Oulík

tiskové oddělení Charity ČR, tel.: 603 895 984

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou