Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 13/2011

Datum publikace23. 3. 2011, 12.30
TiskTisk

Katolická církev Libyjce neopouští – právě takový titulek otevírá titulní stranu nového čísla KT nad článkem informujícím o situaci v Libyi sužované občanskou válkou.

Praha: Domácí rubrika přibližuje jarní prázdniny v brněnském Centru naděje a pomoci, a zejména pak Den modliteb a půstu na paměť misionářů mučeníků, který připadá na 24. březen. Dobré zprávy ze Svatého Hostýna (dokončení rekonstrukcí a zařazení do projektu Evropské kulturní stezky) pak přináší v reportáži Jiří Gračka.

Tematická dvoustrana je věnována koncentračním táborům – zejména Osvětimi, kterou navštívil reportér KT Aleš Palán. Nad otázkou, kde byl Bůh v Osvětimi, se zamýšlí Mons. Tomáš Halík. Odpovědny nabízejí odpovědi na otázky, co je společné v učení křesťanství a islámu a v čem se neshodnou. P. Ladislav Heryán se v rubrice 'Když se nevěřící zeptá' zabývá otázkou o smyslu půstu.

Kulturní rubrika přináší recenzi filmu Králova řeč, který právě nyní promítají naše kina. Noviny uzavírá rozhovor s Jiřím Bradym, který přežil dvouletý pobyt v terezínském ghettu i vyhlazovací tábor Osvětim – na rozdíl od své sestry Hany. O jejich osudu vypráví mj. kniha Hanin kufřík.

Uvnitř listu naleznete přílohu Perspektivy. Přední český ekonom Lubomír Mlčoch zde nabízí pohled na rodinu 21. století ohroženou krizí kultury. Za pozornost stojí poznámka P. Ludvíka Armbrustera k televizním záběrům těchto dnů: 'Japonské dřeváky – anebo O asijské mentalitě'. Poslední stranu přílohy uzavírá materiál Rozvod a jeho vliv na dítě z pera Kláry Purnochové, studující lékařství.

Příště se dočtete: Almužna; Postní doba s dětmi; Recenze filmu Václava Havla 'Odcházení'; Rozhovor s operním pěvcem Richardem Novákem 

Přílohy: Hospic Červený Kostelec 

Hlasujte v anketě:  Schvalujete vojenský zásah spojeneckých armád v Libyi?

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:
Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno
tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:
Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6
tel. 220 181 715, fax: 224 316 160
 
Kontakt a více informací

Jiří Macháně, redakce KT

Autor článku: Ing. Markéta Jírů
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou