Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. k situaci V Libyi

Datum publikace28. 3. 2011, 15.15
TiskTisk

Přibližně 30 tisíc lidí přišlo včera (27. 3. 2011) na náměstí sv. Petra, aby si vyslechlo polední promluvu Benedikta XVI. Svatý otec těsně před tím navštívil římský památník obětí nacismu, Fosse Ardeatine. Po hlavní promluvě a modlitbě Anděl Páně pak Svatý otec obrátil pozornost k situaci v Libyi.

Vatikán: 'Drazí bratři a sestry, Vzhledem ke stále dramatičtějším zprávám, které přicházejí z Libye, roste moje úzkost, pokud jde o bezpečí a pokoj civilního obyvatelstva, i moje obava z vývoje situace, poznamenané užitím zbraní. Ve chvílích velkého napětí se stává naléhavějším požadavek využít veškerých prostředků, kterými disponuje diplomacie, a zastat se i nejmenších náznaků otevřenosti a vůle ke smíření mezi všemi zainteresovanými stranami při hledání pokojného a trvalého řešení.

V této perspektivě, zatímco pozvedám k Pánu svou modlitbu za návrat svornosti v Libyi a v celém severoafrickém regionu, obracím se s upřímnou výzvou k mezinárodním organizacím a k těm, kteří nesou politickou a vojenskou odpovědnost, aby bezprostředně zahájili dialog, který povede ke klidu zbraní.
Nakonec myslím také na představitele a občany Blízkého východu, kde v uplynulých dnech došlo k projevům násilí, aby i tam byla upřednostněna cesta dialogu a smíření při hledání spravedlivého a bratrského soužití.'

BXVI. k Libyi

 

Svatý stolec dnes mimo jiné zveřejnil informaci, že se bude jako pozorovatel účastnit Mezinárodní konference o Libyi, která se bude konat 29. března 2011 v Londýně. Svatý stolec bude reprezentovat apoštolský nuncius ve Velké Británii Mons. Antonio Mennini.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou