Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kopačky Tomáše Rosického pomohou v Japonsku

Datum publikace29. 3. 2011, 13.30
TiskTisk

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický hrál v kvalifikačním zápase proti mistrům světa ze Španělska v Granadě v kopačkách Puma® Tokyo. Tyto 'střelky' jsou nyní draženy na portálu aukro.cz. Výtěžek půjde prostřednictvím Charity ČR na pomoc obětem zemětřesení a tsunami v Japonsku.

Praha (CZ): Dražba na portálu aukro.cz začala v pondělí 28. března dopoledne a skončí v pondělí 4. dubna 2011. Vyvolávací cena kopaček je 1 500 Kč. 'Zúčastnit dražby kopaček se může každý registrovaný uživatel našeho portálu. Věřím, že aukce bude atraktivní nejen pro fotbalové fanoušky a podaří se vybrat vysokou částku, která pomůže potřebným,' dodává David Vychytil ze společnosti Aukro.

'Na nedávný zápas s Chorvatskem v Pule a v pátek 25. března se Španěly jsem měl speciální kopačky Puma PowerCat Tokyo. Super design a parádní barvy, takže se mi v nich hrálo výborně. Rozhodli jsme se s firmou Puma, že dáme tyto kopačky do dražby a výtěžek poputuje na Japonsko zasažené zemětřesením a vlnou tsunami,' uvedl Tomáš Rosický, který na každou nohu obouvá jinou velikost. Na pravé noze nosí kopačku velikosti 8,5 kdežto levou má o půl čísla větší.

'Katastrofa, která Japonsko postihla je zcela mimořádného rozsahu a proto si náš místní partner Caritas Japan, který na místě pomáhá obětem zemětřesení a následné vlně tsunami, velmi cení prostředků, které naším prostřednictvím věnují občané České republiky. Nejde však pouze o finanční prostředky, velmi cenné je i vyjádření solidarity. A proto si gesta Tomáše Rosického a Pumy velmi vážíme,' uvedl Pavel Gruber z Charity Česká republika.

Charita ČR vyhlásila 14. března sbírku na pomoc obětem přírodní katastrofy v Japonsku na číslo účtu: 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 135. Téhož dne do této sbírky vložila 150 000 Kč z krizového fondu, který je tvořen zejména z prostředků Tříkrálové sbírky. Pomoci můžete také zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS CHARITACR na číslo 87777. K dnešnímu dni (28. 3.) do ní čeští dárci přispěli částkou 3 miliony Kč.´

Charita ČR pomáhá v Japonsku prostřednictvím partnerské organizace Caritas Japan, která již poskytuje provizorní bydlení a organizuje pomoc dobrovolníků. Svoje úsilí soustředí do následné fáze rekonstrukce a obnovy (zejména na psychologickou a psychosociální pomoc a rekonstrukci obydlí) zejména v okolí Sendai, které bylo katastrofou silně zasaženo. Více na stránkách: www.charita.cz a www.caritasczech.org.

Kontakt:
Pavel Gruber, vedoucí oddělení humanitární a rozvojové pomoci (tel. 731604078,
pavel.gruber@charita.cz)
Vladislav Vik, programový manažer pro Indonésii (tel.: 731604323,
vladislav.vik@charita.cz)

Jan Oulík,
tiskové oddělení Charity ČR,
tel. 603 895 984

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou